Φαίνεται πως θα δούμε remake για ένα κλασικό RPG του πρώτου PlayStation

Έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες σχετικές με την ανακοίνωση ενός remake για ένα μεγάλο παιχνίδι του πρώτου PlayStation. Η ανακοίνωση αυτή φέρεται πως θα λάβει χώρα στο τέλος της φετινής χρονιάς (ίσως στα The Game Awards;) αλλά δεν έχουμε μάθει επισήμως κάτι παραπάνω.

Νέες αναφορές επαναφέρουν, πάντως, το Chrono Cross ως αυτό το μεγάλο παιχνίδι που θα δούμε σε remake. Πρόκειται για συνέχεια του Chrono Trigger και είναι ένα από τα καλύτερα jRPG του PS1, αν και δεν ακούστηκε όσο άλλοι τίτλοι, όπως τα Final Fantasy. Στον κλασικό αυτό τίτλο είδαμε μια μακροσκελή, φιλόδοξη ιστορία, με άλματα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και σε άλλες διαστάσεις, και με ένα τεράστιο cast χαρακτήρων (πολλοί εκ των οποίων ήταν playable).

Μιλώντας στο τελευταίο podcast του XboxEra, ο συνιδρυτής Nick Baker συζήτησε τη διαρροή βάσης δεδομένων της Nvidia από τον Σεπτέμβριο, η οποία απαριθμούσε μη ανακοινωθέντα παιχνίδια (όπως εντοπίστηκε από το VGC).

«Το Chrono Cross Remastered, νομίζω, ήταν ήδη στη λίστα διαρροών της Nivida, οπότε το παιχνίδι δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη – ήταν στη λίστα της Nvidia. Αλλά μου είπαν ότι αυτό το άρθρο του VGC αφορά το Chrono Cross Remastered», είπε.

«Τι άλλο μου είπαν – επειδή όλοι έχουν υποθέσει ότι είναι αποκλειστικό για το PlayStation – μου είπαν ότι δεν είναι. Η μόνη λέξη που χρησιμοποιήθηκε ήταν “multiplat”».

«Τώρα, όταν ακούω JRPG και multiplat, υποθέτω αυτόματα PC, PlayStation, Switch, αυτή είναι η υπόθεσή μου. Αυτό δεν μου το είπαν, αυτή είναι απλώς η υπόθεσή μου. Το μόνο που μου είπε η πηγή μου ήταν “multiplat”. Αυτό είπαν, μου είπαν ότι δεν ήταν αποκλειστικό για το PlayStation».

Και συνέχισε: «Αλλά νομίζω ότι υπάρχει σύγχυση επειδή λέγεται ότι το PlayStation πρόκειται να το ανακοινώσει, οπότε όλοι υποθέτουν ότι το PlayStation θα ανακοινώσει κάτι που θα ήταν αποκλειστικό, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Το Pragmata δεν είναι αποκλειστικό, έχουν ανακοινώσει πολλά πράγματα [που δεν είναι αποκλειστικά]».

«Αλλά και πάλι, δεν ξέρω αν το Xbox είναι μία από αυτές τις πλατφόρμες. Θα υποθέσω ότι δεν είναι επειδή είναι JRPG».

Ειδήσεις για ένα μυστηριώδες remake διέρρευσε επίσης η φολκ τραγουδίστρια Éabha McMahon (γνωστή ως Ava) τον Οκτώβριο, η οποία είπε στον ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό WLR FM ότι είχε ηχογραφήσει ένα τραγούδι στην ιρλανδική γλώσσα για κάποιο παιχνίδι, για ένα remake ενός μεγάλου τίτλου του PlayStation, που θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβρη.

Η τραγουδίστρια ισχυρίστηκε ότι είχε δουλέψει με τον συνθέτη Michael McGlynn και την κόρη του για το τραγούδι. Δίνοντας τροφή στις φήμες, ο συνθέτης του Chrono Cross Yasunori Mitsuda ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του McGlynn και της κόρης του.

Ο McGlynn ίδρυσε το ιρλανδικό χορωδιακό συγκρότημα Anúna, το οποίο έχει παίξει στο παρελθόν μουσική για βιντεοπαιχνίδια.

Το Chrono Cross, μια συνέχεια του διάσημου JRPG Chrono Trigger, κυκλοφόρησε στο PS1 το 1999 στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Δεν έφτασε ποτέ στην Ευρώπη, οπότε για πολλούς ένα πιθανό remake θα πρόσφερε τελικά την ευκαιρία να το παίξουν.