Αρνήθηκε να κάνει εμβόλιο Covid-19 ο “Cloud Strife”

Ο Steve Burton, ο ηθοποιός που έδωσε φωνή στον Cloud Strife του Final Fantasy VII σε πολλές εκδοχές του, απολύθηκε από τη δουλειά του στη σειρά General Hospital, επειδή αρνήθηκε να συμβιβαστεί με τους κανονισμούς που ήθελαν τους υπαλλήλους του σόου να έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19.

Ο ηθοποιός, που έχει ενσαρκώσει τον Cloud στα Advent Children, Dirge of Cerberus, Kingdom Hearts, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την απόλυσή του μέσω ανάρτησης στο Instagram.

«Γνωρίζω ότι κυκλοφόρησαν πολλές φήμες και εικασίες σχετικά με εμένα και το Genaral Hospital, και θα ήθελα να μάθετε τι έγινε από εμένα προσωπικά» είπε ο Burton στους 336.000 followers που έχει στο Instagram. «Δυστυχώς, απολύθηκα από το General Hospital εξαιτίας των κανονισμών σχετικά με τον εμβολιασμό. Έκανα αίτηση για εξαίρεση λόγω θρησκευτικών και ιατρικών λόγων, αλλά δεν έγινε δεκτή, και αυτό με λυπεί. Αλλά είναι και ζήτημα προσωπικής ελευθερίας για εμένα»».

View this post on Instagram

A post shared by Steve Burton (@1steveburton)

Ο Burton εντάχθηκε στο καστ του General Hospital το 1991, και κέρδισε πολλά βραβεία Daytime Emmy και Soap Opera Digest για την ερμηνεία του στον ρόλο του Jason Morgan. Έφυγε από τη σειρά το 2012 αφού επέλεξε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με το ABC, περνώντας τέσσερα χρόνια στη σαπουνόπερα του CBS The Young and the Restless, πριν επιστρέψει στο General Hospital το 2017.

Η τελευταία εμφάνιση του Burton ως Cloud ήταν στο παιχνίδι Dissidia Final Fantasy NT του 2018, καθώς η Square Enix θα έδινε στον νεοφερμένο Cody Christian τον ρόλο του Cloud στο Final Fantasy VII Remake του 2020.