«Μια τηλεοπτική σειρά Mass Effect θα ήταν “cringe”»

Θα θέλατε να δείτε μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο Mass Effect, τη σειρά παιχνιδιών ρόλων της Bioware; Και ποιος δεν θα ήθελε… εκτός από τον David Gaider, πρώην lead writer για την εταιρεία που μας έφερε το εξαιρετικό sci-fi franchise.

Αφού κυκλοφόρησε η είδηση πως το Amazon Prime σκοπεύει να κλείσει συμφωνία για μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο σύμπαν του Mass Effect, ο Gaider αντέδρασε μέσω Twitter ώστε να εκφράσει την ανησυχία του για μια τέτοια κίνηση, και να πει πως «κριντζάρει» όταν τη σκέφεται. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια τηλεοπτική μεταφορά θα μπορούσε να ξενίσει, να απομακρύνει τους fans των παιχνιδιών.

«Για αρχή, το Mass Effect έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τον οποίο φτιάχνει ο παίκτης» είπε ο Gaider.

«Αυτό σημαίνει ότι η εν λόγω τηλεοπτική σειρά θα πρέπει να αποφασίσει αν θα έχει πρωταγωνιστή ή πρωταγωνίστρια».

«Ορίστε, από την πρώτη στιγμή έχει ήδη απομακρυνθεί ένα μεγάλο μέρος του κοινού των παιχνιδιών, που ήλπιζε να δει μια ικανοποιητική σειρά».

«Η αλληλεπίδραση ήταν που ξεχώριζε, όχι η πλοκή»

«Μετά, πρέπει να σκεφτούμε πως αυτοί οι πρωταγωνιστές έχουν σχεδιαστεί ώστε να αποτελούν έναν “καμβά” που γεμίζει ο παίκτης με τις αποφάσεις του. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει σε ένα μέσο όπως η τηλεόραση. Έτσι, ξαφνικά, ο πρωταγωνιστής/η πργταγωνίστρια θα έχει τη δική του/της προσωπικότητα… και μια δική του/της *ιστορία*. Αυτό θα είναι σίγουρα περίεργο».

Ο Gaider επίσης τονίζει πως ένα μεγάλο μέρος του σεναρίου του Mass Effect στηρίζεται στους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Ο/η Shepard δεν έχει μια διαμορφωμένη προσωπικότητα από την αρχή.

«Κάθε παίκτης ή παίκτρια θα έχει μια ξεχωριστή εμπειρία με τους χαρακτήρες, είτε πρόκειται για φιλία ή για ερωτικό ενδιαφέρον.  Αυτό θα είναι σίγουρα δύσκολο να μεταφερθεί σε μία τηλεοπτική μεταφορά με συγκεκριμένο, ορισμένο από την αρχή σενάριο».

Ο ίδιος ακόμα υποστηρίζει πως το Mass Effect και το Dragon Age είχαν σενάριο που δεν κέρδιζε τις εντυπώσεις από μόνο του.

«Η αλληλεπίδραση ήταν που ξεχώριζε, όχι η πλοκή» λέει ο Gaider.

«Η πλοκή ήταν απλώς επαρκής, αλλά οι επιλογές που έκανε ο παίκτης ήταν που έφερναν τη συναισθηματική φόρτιση».

Αν αφαιρέσουμε τους περισσότερους συντρόφους του πρωταγωνιστή και όλα αυτά τα στοιχεία της αλληλεπίδρασης μαζί τους, ο Gaider πιστεύει πως θα μας μείνει ένα τυπικό, συνηθισμένο σόου επιστημονικής φαντασίας, και ένα που θα εκνευρίσει το κοινό των παιχνιδιών.

Εκτός από τη σειρά, αν αυτή γίνει πραγματικότητα, περιμένουμε και τη συνέχεια των παιχνιδιών, ενώ επίσης στα σκαριά βρίσκεται και το τέταρτο Dragon Age, αν και η ανάπτυξη δεν φαίνεται να προχωρά με ιδανικούς ρυθμούς.