Το μουσείο του Xbox δείχνει στους παίκτες τα 5 κορυφαία παιχνίδια τους

Η κυκλοφορία του ψηφιακού μουσείου Xbox δίνει στους fans της εταιρείας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλα όσα έχει κάνει το Xbox μέχρι την κυκλοφορία του Xbox Series X/S. Ωστόσο, αυτό που ορισμένοι θαυμαστές μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι το μουσείο, με αφορμή το ότι το 2021 σηματοδοτεί την 20η επέτειο του Xbox, παρέχει στους χρήστες ένα εργαλείο για να ανατρέξουν σε μερικά από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που έχουν παίξει.

Το διαδικτυακό μουσείο Xbox παρέχει έναν τρόπο αλληλεπίδρασης με όλα τα διαφορετικά μέρη της συλλογικής ιστορίας του Xbox. Από το αρχικό Xbox, στο Xbox 360, στο franchise του Halo. Υπάρχει ακόμη και ένας σύνδεσμος που επιτρέπει στους χρήστες να διαβάσουν το πλήρες γράμμα που έστειλε το Xbox στη Nintendo για τους όρους απόκτησης του στούντιο.

Ωστόσο, το μουσείο δίνει τη δυνατότητα στους fans να ασχοληθούν με τη δική τους προσωπική ιστορία με το Xbox. Από τα έξι ψηφιακά μουσειακά εκθέματα που μπορούν να εξερευνήσουν οι θαυμαστές μέσω του διαδικτυακού μουσείου Xbox, ένα από αυτά εστιάζει αποκλειστικά στην προσωπική ιστορία κάθε μεμονωμένου χρήστη που συνδέεται στο μουσείο. Η έκθεση παρουσιάζει πόσα παιχνίδια έπαιξαν, πόσα Gamerscore κέρδισε ο χρήστης κάθε χρόνο που κατείχε κάθε συγκεκριμένη κονσόλα, καθώς και τα πέντε παιχνίδια που έχει παίξει περισσότερο.

Αυτή η δυνατότητα είναι μια πολύ έξυπνη προσθήκη στο μουσείο, καθώς αναδεικνύει την ατομική ιστορία κάθε χρήστη με το Xbox κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών. Επιτρέπει έτσι μια βαθύτερη σύνδεση με το Xbox στο σύνολό του. Για τους fans που συνεχίζουν από την εποχή του αρχικού Xbox ή ακόμα και του Xbox 360, είναι σίγουρα σημαντικό να βλέπουν αυτά τα στατιστικά στοιχεία.

Είναι εκπληκτικό να βλέπεις πόσο μακριά έχει φτάσει το Xbox ως πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ενώ το Xbox είναι συγκριτικά νεότερο από ονόματα όπως της Sony και της Nintendo, έχει σίγουρα επηρεάσει τη βιομηχανία παιχνιδιών, αφού ακόμη και ο πρώην πρόεδρος της Sega ισχυρίζεται ότι το Xbox συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η Sega όσον αφορά τα διαδικτυακά παιχνίδια.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι επιφυλάσσει το Xbox για τους fans στο μέλλον. Οι εξέχουσες φιγούρες του Xbox, όπως ο Phil Spencer, συζητούν συνεχώς για μελλοντικές προοπτικές και καινοτομίες στο gaming.

Μπορείτε να συνδεθείτε στο μουσείο του Xbox πατώντας εδώ.