Μια καλή μέρα για το Cyberpunk 2077

Το Cyberpunk 2077 δεν έλαβε την αποδοχή που επιθυμούσαν οι δημιουργοί του, όταν κυκλοφόρησε. Ο τίτλος της CD Projekt RED είχε δημιουργήσει δυσθεώρητα επίπεδα hype, αλλά δεν κατάφερε τελικά να αντεπεξέλθει, κυρίως λόγω πολλών τεχνικών προβλημάτων και μιας ημιτελούς κατάστασης στις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς. Φυσικά, όταν το παιχνίδι κυκλοφόρησε, οι πωλήσεις του δεν ήταν ενδεικτικές της προβληματικής αυτής κατάστασης, όμως ύστερα άρχισαν τα refunds, και πολύς κόσμος πήρε πίσω τα χρήματά του ενώ το Cyberpunk 2077 αφαιρέθηκε από το κατάστημα του PlayStation. Οι κριτικές δεν ήταν όσο θετικές θα περίμενε κανείς, ενώ οι αντίστοιχες για την έκδοση της προηγούμενης γενιάς ήταν πολύ αρνητικές, με το κοινό να κατακεραυνώνει τον τίτλο και την εταιρεία. Γενικά, έγινε χαμός.

Τώρα, έναν περίπου χρόνο μετά, το Cyberpunk 2077 απολαμβάνει ιδιαίτερη δημοφιλία για πρώτη φορά. Ο τίτλος σκαρφάλωσε στην κορυφή της λίστας των top sellers του Steam μετά την έκπτωση που έριξε την τιμή στο μισό της, στα 29.99 ευρώ από τα 59.99 που κόστιζε αρχικά. Πλέον, το παιχνίδι έχει λάβει δεκάδες διορθώσεις και έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με την αρχική του μορφή, οπότε η νέα αυτή τιμή προσέλκυσε πολύ κόσμο, και δικαίως, αφού στον πυρήνα του είναι ένα αξιόλογο RPG. Μάλιστα, στο Steam οι πρόσφατες κριτικές των χρηστών για το Cyberpunk 2077 είναι πολύ θετικές. Στις κονσόλες η κατάσταση δεν είναι εξίσου ευχάριστη, με τις εκδόσεις για τη νέα γενιά να μην έχουν εμφανιστεί ακόμη, τόσο καιρό μετά, και τις προηγούμενες να είναι κατώτερες από εκείνη του PC.

Η ίδια η CD Projekt RED, μέσω του προέδρου της, Adam Kiciński, είπε πως η εταιρεία πιστεύει ότι «μακροπρόθεσμα, το Cyberpunk 2077 θα έχει τη δήμη ενός πολύ καλού παιχνιδιού και, όπως και οι άλλοι τίτλοι μας, θα συνεχίσει να πουλάει για χρόνια». Τη χρειαζόταν αυτή την καλή μέρα, σίγουρα, αλλά χρειάζεται και πολλή δουλειά ακόμα.