Αποχωρώντας από το Facebook: Να πού θα βάλεις όλες τις φωτογραφίες και τις online σημειώσεις σου

Αν μετά από όλες τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις παραβιάσεις του Facebook σε θέματα ιδιωτικότητας αποφάσισες να διαγράψεις τον λογαριασμό σου, αυτές είναι οι σελίδες που ίσως χρειαστείς για να συνεχίσεις την online καθημερινότητά σου.

Είστε έτοιμοι να διαγράψετε το Facebook; Ή απλά θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες, τα βίντεο, οι αναρτήσεις, οι σημειώσεις και τα συμβάντα σας έχουν αποθηκευτεί με ασφάλεια αλλού όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση; Έχουμε καλά νέα: Το Facebook θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε όλες τις πολύτιμες πληροφορίες σας από τον ιστότοπό του σε άλλες πλατφόρμες -και δεν είναι δύσκολο να το κάνετε.

Το Facebook σάς επιτρέπει ήδη να κατεβάζετε όλα τα δεδομένα σας (συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών διαφημίσεων που συλλέγει ο ιστότοπος για εσάς) σε ένα αρχείο ZIP και να μετακινείτε φωτογραφίες και βίντεο ειδικά στο Google Photos, στο Dropbox, στο Backblaze και στο Koofr. Από τον Αύγουστο, μπορείτε επίσης να μεταφέρετε απευθείας τις αναρτήσεις, τις σημειώσεις, τις φωτογραφίες και τα συμβάντα σας από τον ιστότοπο στα Έγγραφα Google, στο Blogger, στο WordPress.com, στο Photobucket και στο Ημερολόγιο Google. Το Facebook είπε ότι θα προσθέσει περισσότερους τύπους δεδομένων που μπορείτε να μεταφέρετε και περισσότερες διασυνδεδεμένες ιστοσελίδες στο μέλλον.

Για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τις συγκεκριμένες μεταφορές λοιπόν, θα χρησιμοποιήσετε το νέο εργαλείο του Facebook, το Facebook Transfer Your Information, με το οποίο θα μπορείτε στείλετε τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τις αναρτήσεις, τις σημειώσεις και τα συμβάντα σας σε άλλες πλατφόρμες.

Η λειτουργία του είναι σχετικά απλή και θα τη βρείτε στο μενού των Ρυθμίσεων και του Απορρήτου.

Είναι διαθέσιμη ήδη στις περισσότερες χώρες του κόσμου και το μόνο που μένει είναι να δούμε πόσοι χρήστες θα το εκμεταλλευτούν για να φύγουν από την πλατφόρμα του Mark Zuckerberg, λίγο πριν αυτή αλλάξει σε Meta.