Πρεμιέρα για την ταινία Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Το Resident Evil: Welcome to Raccoon City, ταινία δράσης τρόμου σε σενάριο και σκηνοθεσία του Johannes Roberts έκανε την πρεμιέρα του πριν λίγες μέρες.

Η ταινία Resident Evil: Welcome to Raccoon City έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Grand Rex στο Παρίσι στις 19 Νοεμβρίου 2021 και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 24 Νοεμβρίου 2021, στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Sony Pictures Releasing. Η ταινία έχει εισπράξει πάνω από 13 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και έχει λάβει γενικά μικτές κριτικές από τους κριτικούς, αλλά επαινέθηκε για την πιστότητά της στα παιχνίδια.

Προσαρμοσμένο από τις ιστορίες του πρώτου και του δεύτερου παιχνιδιού της Capcom, το Welcome to Raccoon City λειτουργεί ως reboot της σειράς ταινιών Resident Evil.

Η ταινία αφορά τον κάποτε ακμάζον τόπο του φαρμακευτικού γίγαντα Umbrella Corporation, τη Raccoon City, που τώρα είναι μια ετοιμοθάνατη Midwestern πόλη. Η έξοδος της εταιρείας άφησε την πόλη ερείπιο και με κάτι σατανικό να παρασκευάζεται κάτω από την επιφάνειά της.

Όταν εξαπολύεται αυτό το κακό, οι κάτοικοι της πόλης αλλάζουν για πάντα και μια μικρή ομάδα επιζώντων πρέπει να συνεργαστεί για να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από την Umbrella και να τα βγάλει πέρα ​​τη νύχτα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Kaya Scodelario, Hannah John-Kamen, Robbie Amell, Tom Hopper, Avan Jogia, Donal Logue και Neal McDonough. Διαδραματίζεται το 1998 και ακολουθεί μια ομάδα επιζώντων που προσπαθούν να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας ζόμπι στη μικρή πόλη Raccoon City.

Η πορεία της ταινίας ξεκίνησε στις αρχές του 2017, μετά την κυκλοφορία του Resident Evil: The Final Chapter, με τον παραγωγό James Wan να εκδηλώνει ενδιαφέρον για το έργο. Αργότερα, ο πρόεδρος της Constantin Film Martin Moszkowicz είπε ότι το reboot της σειράς ταινιών βρισκόταν σε εξέλιξη. Τον ίδιο μήνα, ο Wan κλήθηκε να κάνει την επανεκκίνηση αυτή με σενάριο του Greg Russo. Στη συνέχεια, ο Roberts προσελήφθη ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης και τόσο ο Wan όσο και ο Russo αποχώρησαν από το έργο. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 17 Οκτωβρίου 2020, στο Greater Sudbury του Οντάριο του Καναδά.