Το Twitch παίρνει μέτρα ενάντια στα hate raids

Το Twitch εισάγει μια νέα τεχνολογία που θα καταπολεμήσει εκείνους που δημιουργούν νέους λογαριασμούς προκειμένου να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις.

Το Twitch είχε μια δύσκολη χρονιά φέτος σχετικά με τον περιορισμό και τη διαχείριση των hate raids, της εξύβρισης των streamers και άλλων μορφών απαράδεκτης συμπεριφοράς στην πλατφόρμα. Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι ορισμένα προγράμματα θα χρειαζόντουσαν χρόνο για να υλοποιηθούν, αλλά έφτασε η στιγμή που το Twitch ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία, που θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις μίσους και την παρενόχληση των streamers.

Το κύμα του μίσους επισκίασε το Twitch το καλοκαίρι του 2021, καθώς οι μαύροι και people of colour αλλά και streamers που ανήκουν στην LGBTQ+ κοινότητα φοβόντουσαν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα εξαιτίας μιας κατάχρησης από λογαριασμούς bot που έστελναν ανεπιθύμητα και άσχημα σχόλια με τρόπους που παραβίαζαν τα αυτοματοποιημένα φίλτρα του Twitch.

Αυτό το κύμα επιθετικής συμπεριφοράς και η αντιληπτή αργή απόκριση του Twitch ώθησαν σε εργαλεία τρίτων, που δημιουργήσουν επιλογές που βοήθησαν τους περιθωριοποιημένους streamers να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ορισμένοι streamers χρησιμοποίησαν αυτές τις επιλογές, ενώ άλλοι περίμεναν το Twitch να κυκλοφορήσει αργότερα τους αριθμούς τηλεφώνου και την επαλήθευση email. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα στο σχέδιο του Twitch για να περιορίσει τους «κακούς» χρήστες, που δημιούργησαν νέους λογαριασμούς για να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις.

Ανακοίνωσε λοιπόν, ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να αποτρέψει άτομα από το να παρακάμψουν τους κανονισμούς δημιουργώντας νέους λογαριασμούς. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του Twitch στο Twitter, η πλατφόρμα επεξηγεί πως οι streamers και οι mods τους θα μπορούν να βλέπουν συγκεκριμένες δυνητικά επιβλαβείς συνομιλίες στο πλαίσιο του νέου συστήματος ανίχνευσης ύποπτων χρηστών. Στη συνέχεια θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ηλικία του λογαριασμού του συνομιλητή, να επιλέξουν να αποκρύψουν το σχόλιο ή να το αφήσουν να περάσει.

Επίσης, η ανίχνευση ύποπτου χρήστη θα έχει δύο επίπεδα ελέγχου: τη κατηγοριοποίηση ως “Likely” που αποκρύπτει ένα σχόλιο από τη γενική συνομιλία και επισημαίνει το σχόλιο μόνο για τον streamer και τους mods του για να το δουν και να λάβουν μέτρα εναντίον του λογαριασμού. Η επισήμανση ως “Possible” θα επισημάνει τον λογαριασμό από τον οποίο προήλθε το σχόλιο, αλλά το μήνυμα θα εμφανίζεται στη συνομιλία.

Το Twitch λέει ότι αυτή η νέα δυνατότητα θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για όλους τους streamers, ωστόσο προειδοποιεί ότι μπορεί να υπάρξουν κάποια ζητήματα, καθώς μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να γίνει περισσότερο ακριβές το πρόγραμμα μηχανικής εκμάθησης.

Οτιδήποτε βοηθά στην προστασία των streamers από τη λήψη επιβλαβών μηνυμάτων είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτά τα νέα μέτρα μαζί με όσα έχουν εφαρμοστεί προηγουμένως θα δυσκολέψουν τους παραβάτες να συνεχίσουν να επιτίθενται στους streamers και να τους οδηγούν σε δυσάρεστες καταστάσεις. Αυτή η νέα δυνατότητα θα μπορεί να προστατεύσει και τις γυναίκες streamers από λογαριασμούς stalker στην πλατφόρμα. Ας ελπίσουμε ότι το σύστημα ανίχνευσης ύποπτου χρήστη λειτουργεί για να προσφέρει στους περιθωριοποιημένους streamers περισσότερη ηρεμία.