Αντίο, Titanfall

Τέλος εποχής για το επιδραστικό shooter της Respawn Entertainment, Titanfall, αφού η εταιρεία αποφάσισε να το αφαιρέσει από όλα τα ψηφιακά καταστήματα από την πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη. Οι servers θα παραμείνουν online για να μπορούν όσοι έχουν στην κατοχή τους τον τίτλο να τον παίζουν ακόμη.

Η Respawn δεν ανέφερε τον λόγο που την οδήγησε να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση. Βέβαια, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πως κάποιον ρόλο έπαιξε ο αριθμός των παικτών που μειώνεται σε συνάρτηση με συνεχείς επιθέσεις από χάκερ που δέχτηκε ο τίτλος.

Το Titanfall είναι ένα shooter πρώτου προσώπου που άφησε πολύ έντονο στίγμα στη βιομηχανία. Με επιρροή που ακόμη και σήμερα είναι εμφανής, το παιχνίδι της Respawn κατάφερε να αλλάξει το ύφος των FPS. Ξεκίνησε ένα «ρεύμα» υπερκινητικών shooters, με ρευστές κινήσεις τύπου «παρκούρ», με γλιστρήματα σε κατηφόρας και ακροβατικά σε ταράτσες. Επίσης, το Titanfall έκανε μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια να εντάξει στοιχεία αφήγησης στο multiplayer (το πρώτο παιχνίδι της σειράς δεν είχε single-player campaign).

Το Titanfall 2 είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους για τα τελευταία δέκα χρόνια, ίσως και το καλύτερο. Με ένα εξαιρετικό campaign και με δυνατό multiplayer, ο δεύτερος τίτλος του franchise κατάφερε να εδραιωθεί ως ένα από τα μεγαθήρια του genre. Το DNA του Titanfall είναι διάχυτο στον επόμενο τίτλο της εταιρείας, το Apex Legends, ένα battle royale που διατηρεί στοιχεία από τα δύο FPS της Respawn. Πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο shooter, που έφερε και αυτό με τη σειρά του κάποιες νέες και πολύ εύστοχες ιδέες, όπως το ιδανικά σχεδιασμένο σύστημα επικοινωνίας.

Η επιρροή του Titanfall συνεχίζει να είναι αισθητή, αν και τα shooters αυτού του τύπου τείνουν να ξεχαστούν κάπως. Ελπίζουμε να δούμε μια συνέχεια και, αν και η εταιρεία δεν δουλεύει σε κάτι τέτοιο επί του παρόντος, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο κιόλας για το μέλλον. Αντίο, Titanfall.