Ποια είναι η επόμενη μεγάλη επιτυχία της Tesla

Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιών στρέφονται στην ηλιακή ενέργεια, στοχεύοντας τόσο στην εξοικονόμηση χρημάτων, όσο και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Τα ηλιακά πάνελ αντιπροσωπεύουν επίσης μια τεράστια οικονομική επένδυση. Ενώ υπάρχουν δεκάδες πάροχοι και εγκαταστάτες ηλιακών πάνελ παγκοσμίως, αξίζει να αναφέρουμε μερικούς από τους σημαντικότερους.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα γνωρίζουν την Tesla ως εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η εταιρεία του Elon Musk έκανε ένα σημαντικό βήμα στην αγορά ηλιακής ενέργειας με την αγορά του της εταιρείας ηλιακής ενέργειας SolarCity, το 2016. Τώρα εγκαθιστά ηλιακούς συλλέκτες και τη μοναδική ηλιακή στέγη της σε τουλάχιστον 25 πολιτείες των ΗΠΑ και υπόσχεται να είναι ανταγωνιστική ως προς τις τιμές των ανταγωνιστών της.

Το 2020, η Tesla αποτελούσε πια τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ηλιακών πάνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες με μερίδιο αγοράς, 7,6% της συνολικής σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης αγοράς Wood Mackenzie. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την Tesla για τα ηλιακά πάνελ τους. Η Tesla νικήθηκε μόνο από τη Sunrun, η οποία βρισκόταν πολύ μπροστά, με περίπου 14% του μεριδίου αγοράς στα τέλη του 2020.

Η Tesla ήταν μια πιο δημοφιλής επιλογή, αλλά η εταιρεία έκανε το ασυνήθιστο βήμα για τη βιομηχανία να πουλήσει τα ηλιακά της συστήματα εξ ολοκλήρου διαδικτυακά. Οι περισσότερες από τις εταιρείες απαιτούν τουλάχιστον ένα τηλεφώνημα, αν όχι μια επίσκεψη σε κάποιον αντιπρόσωπό τους, πριν από την προσφορά. Επίσης, μια ακόμη διαφορά είναι ότι η Tesla προσφέρει μακράν τις περισσότερες πληροφορίες τιμολόγησης εκ των προτέρων.

Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε τους παρόχους ηλιακής ενέργειας, καθώς κάθε εγκατάσταση έχει διαφορετική απόδοση με βάση πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, από τον προσανατολισμό της στέγης μέχρι την κάλυψη των κοντινών δέντρων και το τοπικό κλίμα.

Η Tesla προσφέρει τέσσερα μεγέθη εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών ανάλογα με την ισχύ τους σε κιλοβάτ: 4,25 kW, 8,5 kW, 12,75 kW και 17 kW. Η Tesla σάς προτρέπει μάλιστα, να συνδυάσετε την αγορά ηλιακού πάνελ με ένα Powerwall, ένα εξελιγμένο σύστημα μπαταριών, που μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια για χρήση κατά τη διάρκεια της ανόδου των τιμών, των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος ή για μετά τη δύση του ηλίου.

Όπως θα περίμενε κανείς, η Tesla υπερηφανεύεται για τον κομψό σχεδιασμό των πάνελ της. Και ίσως όντως να έχει δίκαιο σε σχέση με τις αντίστοιχες διατάξεις που κυκλοφορούν.

Εξίσου σημαντικό είναι το ότι η εταιρεία δίνει εγγύηση που εξασφαλίζει ότι τα πάνελ σας θα λειτουργούν με χωρητικότητα 80% για 25 χρόνια, σε διαφορετική περίπτωση, θα τα αντικαταστήσει.

Τέλος, μια πολύ βασική παράμετρος για την επιλογή ενός ηλιακού πάνελ είναι η απόδοση με την οποία μετατρέπει το συνεχές ρεύμα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν τα πάνελ σε εναλλασσόμενο ρεύμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι σας. Ο ηλιακός μετατροπέας της Tesla λειτουργεί με απόδοση 97,5%, σύμφωνα με την εταιρεία. Αυτό και μόνο (αν ισχύει) την φέρνει κοντά στην κορυφή.

Φυσικά η hitech εταιρεία σας επιτρέπει να τα παρακολουθείτε όλα από την εύχρηστη εφαρμογή που προσφέρει η Tesla στους χρήστες της. Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να παρακολουθείτε την παραγωγή αλλά και τη χρήση της ενέργειας σας.