Τι θα δούμε στο νέο Matrix

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 22 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους και στο HBO Max.

Η Warner Bros κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ για το επερχόμενο Matrix: Resurrections, προσφέροντας μερικά ακόμη στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να συμπληρώσουμε το παζλ και να καταλάβουμε πώς αυτή η ταινία συνεχίζει την ιστορία της αρχικής τριλογίας παρά το φαινομενικό της τέλος το 2003.

Όπως και στο πρώτο τρέιλερ του Matrix 4, έτσι και σ αυτό υπάρχει μια σκόπιμη επανάληψη σκηνών και ιδεών από την αρχική τριλογία, ειδικά την πρώτη ταινία του 1999. Για παράδειγμα, οι χαρακτήρες που υποδύονται οι Yahya Abdul-Mateen, Jessica Henwick, Telma Hopkins και Jonathan Groff μοιάζουν αρκετά με τους Morpheus, Switch, the Oracle και Agent Smith αντίστοιχα. Επίσης, φαίνεται ότι ο Neo ξαναζεί την πρώτη ταινία, ξυπνώντας από μια προηγούμενη ζωή σε μια νέα πραγματικότητα.

Από τα στοιχεία που επαναλαμβάνονται, παρατηρήθηκε από fans ένα ερειπωμένο, μπαρόκ εσωτερικό όπου προβάλλονταν σκηνές από το πρώτο Matrix. Λίγο πολύ μοιάζει με το δωμάτιο όπου προσφέρθηκαν για πρώτη φορά από τον Morpheus στον Neo το κόκκινο και μπλε χάπι.

Η δημιουργός του Matrix, Lana Wachowski με αυτή η σκόπιμη και παιγνιώδη επανάληψη παλιών στιγμιότυπων στη νέα ταινία, υπενθυμίζει αυτό που προηγήθηκε, το οποίο πρόκειται να ανατραπεί και να ληφθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση.

Αυτό προδίδεται και από αυτό που μας λέει ο χαρακτήρας της Telma Hopkins, που ονομάζεται “Bug” στο trailer. Σύμφωνα και με το IMDB, προειδοποιεί ότι «ίσως να μην είναι η ιστορία που πιστεύουμε ότι είναι» το οποίο φαίνεται να απευθύνεται στον θεατή.

Όλοι οι θαυμαστές της τριλογίας έχουμε προσδοκίες να ανταποκριθεί το Matrix 4 στο θρυλικό πρωτότυπο και όλοι νομίζω είμαστε περίεργοι για το πώς θα ανατραπεί η ιστορία του εκλεκτού που αντιμετωπίζει τις μηχανές για λογαριασμό της ανθρωπότητας.