Το Xbox αποκτά το δικό του “God of War”

Το Xbox φαίνεται πως επιχειρεί να αποκτήσει το δικό του “God of War”, καθώς το νέο trailer της δεύτερης περιπέτειας για τη Senua δείχνει μια τέτοια προσέγγιση. Μπορεί το Hellblade: Senua’s Sacrifice να ήταν ένας τίτλος μικρού βεληνεκούς, η συνέχεια όμως, το Senua’s Saga, δείχνει να ανεβάζει την κλίμακα αισθητά.

Τώρα που η Ninja Theory δουλεύει στο παιχνίδι κάτω από τη «σκεπή» της Microsoft, βλέπουμε σημαντική αναβάθμιση στην παραγωγή. Το trailer που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης των The Game Awards είναι εντυπωσιακό, και πιο εντυπωσιακό είναι ότι περιλαμβάνει σκηνές απ’ το gameplay του τίτλου.

Δείτε το εντυπωσιακό trailer:

Ούτως ή άλλως, είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στη σκανδιναβική μυθολογία για την αφήγησή του, και είναι ένας τίτλος δράσης-περιπέτειας που παίζει σε τρίτο πρόσωπο. Η νέα κλίμακα, όμως, κάνει το Senua’s Saga πιο έτοιμο από τον προκάτοχό του για να «κονταροχτυπηθεί» με τίτλους όπως το God of War του PlayStation.

Στο trailer βλέπουμε γίγαντες και επικές μονομαχίες, αν και το βίντεο δεν εστιάζει τόσο στη δράση όσο στην ατμόσφαιρα. Πάντως, πρόκειται σίγουρα για μια πιο «σκοτεινή» εμπειρία από το God of War. Το πρώτο Hellblade βουτούσε σε λημέρια τρόμου και το δεύτερο φαίνεται να ακολουθεί παρόμοιο μοτίβο, απλώς να αυξάνει όλα τα μεγέθη.

Τα περιβάλλοντα είναι εντυπωσιακά και ιδιαίτερα λεπτομερή, η Senua παραμένει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωταγωνίστρια, η μουσική συναρπάζει και τα εφέ που παρουσιάζονται στο trailer κλέβουν την παράσταση, μαζί με τον σχεδιασμό των πλασμάτων. Είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που έχει τη δυνατότητα να γίνει system seller και «μασκότ» για την πλατφόρμα. Ο πρώτος τίτλος αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς.

Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν μάθαμε, ξέρουμε όμως ότι το Senua’s Saga: Hellblade II θα κυκλοφορήσει σε Xbox Series X|S και PC.