Βουτιά στον τρόμο για τη Remedy με το Alan Wake 2

Το πρώτο Alan Wake, ο πολύ επιτυχημένος τίτλος της Remedy Entertainment, παρά το υπόβαθρο τύπου horror, τελικά είναι ένα παιχνίδι δράσης στον πυρήνα του. Το κλίμα αρκετές φορές γίνεται ανάλαφρο, οι μάχες δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες και ο τρόμος παραγκωνίζεται συχνά για χάρη του θεάματος. Αυτό, όμως, θα αλλάξει με το Alan Wake 2.

Οι βάσεις, όμως, είναι εκεί. Τα τέρατα που αντιμετώπιζε ο Alan Wake ήταν ιδιαίτερα εμπνευσμένες δημιουργίες, που διαστρέβλωναν την πραγματικότητα για να τρομάξουν. Ντυμένοι σαν καθημερινοί άνθρωποι, οι απόκοσμοι εχθροί αυτοί ξεστόμιζαν λέξεις και φράσεις εντελώς παράταιρες και έμοιαζαν βγαλμένοι από κάποιον εφιάλτη.

Το επόμενο παιχνίδι της εταιρείας, το Control, είχε επίσης στοιχεία τρόμου. Με μια προσέγγιση που θύμιζε τη σειρά X-Files, το Control κατάφερε να συνδυάσει μια ιστορία που «ξεφεύγει», με σουρεάλ τρόμο και έξυπνο χιούμορ.

Τώρα, η εταιρεία αποφάσισε να βουτήξει για τα καλά στον τρόμο, με το Alan Wake 2, που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των The Game Awards. Ένα μικρό teaser ήταν αρκετό για να μας σηκώσει απ’ τη θέση μας, αφού το αγαπημένο αυτό franchise έχει μείνει εδώ και πολύ καιρό «στον πάγο» και έκανε την επιστροφή του μόνο με ένα remaster και με τη συμμετοχή του πρωταγωνιστή σε DLC του Control. Μετά από δέκα χρόνια, λοιπόν, το Alan Wake ξυπνά απ’ τον λήθαργο και επιστρέφει όπως πρέπει. Ήδη, από το teaser, φαίνεται το πιο σκοτεινό ύφος. Η ίδια η Remedy αποκάλεσε το Alan Wake 2 «τον πρώτο survival horror τίτλο της».

Το Alan Wake 2, λοιπόν, θα έρθει το 2023 και θα είναι αγνό survival horror. Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία για περισσότερες πληροφορίες. Ο τίτλος θα έρθει σε PS5, Xbox Series X|S και PC μέσω Epic Games Store.