Οδηγός για Linux: Πώς να τρέξετε τα Windows 11 σε Virtual Machine

Μια εικονική μηχανή (VM) είναι ένας τρόπος για να έχετε έναν «εικονικό υπολογιστή» και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχετε αυτό σε όλα τα λειτουργικά συστήματα. Μια δημοφιλής μέθοδος είναι μέσω του QEMU, ενός hypervisor ανοιχτού κώδικα που μπορεί να μιμηθεί διαφορετικές συσκευές. Το QEMU είναι μια πολύπλοκη και ισχυρή εφαρμογή και μερικές φορές θέλουμε απλώς να εκτελέσουμε ένα γρήγορο Virtual Mahine για κάποια απλή διεργασία. Εδώ έρχεται το Quickemu.

Το Quickemu δημιουργήθηκε από τον Martin Wimpress και ο στόχος του έργου ήταν «να επιτρέψει τη γρήγορη δοκιμή διανομών Linux όπου οι εικονικές μηχανές μπορούν να αποθηκευτούν οπουδήποτε». Το Quickemu χειρίζεται τη λήψη και τη διαμόρφωση του λειτουργικού συστήματος. Στην πραγματικότητα, το τερματικό έχει μόνο δύο εντολές για λήψη, δημιουργία και διαμόρφωση του λειτουργικού σας συστήματος! Με την πάροδο του χρόνου το Quickemu ωρίμασε και σύντομα συμπεριέλαβε τα λειτουργικά των Windows και macOS και θα αναλύσουμε σε απλά βήματα πώς μπορείτε να το κάνετε.

Σε αυτό τον οδηγό, θα δημιουργήσουμε μια εικονική μηχανή για Windows 11 χρησιμοποιώντας το Quickemu και το Quickgui (ένα απλό interface) για τη δημιουργία, τη διαχείριση και τον έλεγχο της εικονικής μηχανής μας.

Για το project μας θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή με: • Μια έκδοση Linux σχετικά πρόσφατη, κατά προτίμηση Ubuntu 20.04 και νεότερη • 8 GB RAM • 4-πύρηνο επεξεργαστή.

Εγκατάσταση του Quickemu και του Quickgui

1)Ανοίγεις τη γραμμή εντολών και αναζητάς-εγκαθιστάς το αρχείο με την εντολή: sudo apt-add-repository ppa:flexiondotorg/quickemu 2)Κάνεις update όλα τα αποθετήρια και ολοκληρώνεις την εγκατάσταση: sudo apt update sudo apt install quickemu 3) Το ίδιο με το Quickgui: sudo add-apt-repository ppa:yannick-mauray/quickgui sudo apt update sudo apt install quickgui

Τρέχοντας τα Windows 11:

Βρίσκεις τα Windows και μετά την έκδοση 11 και την γλώσσα εγκατάστασης που επιθυμείς.

Μπαίνεις μέσα στην εικονική μηχανή και επιλέγεις τα Windows 11:

Και μόλις έχεις ένα PC με Linux και Windows 11 σε εικονική μηχανή !