Ιστορική νίκη: Για πρώτη φορά παιχνίδι κέρδισε το βραβείο Hugo

Κατά τη διάρκεια του 79ου ετήσιου Worldcon, γνωστό και ως DisCon III, ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων Hugo.

Το Hades κέρδισε το βραβείο καλύτερου βιντεοπαιχνιδιού, έναντι άλλων υποψηφίων όπως του Animal Crossing: New Horizons, Baseball, Final Fantasy 7 Remake, The Last of Us Part 2 και Spiritfarer. Ο Γκρεγκ Κασάβιν της Supergiant Games στην ευχαριστήρια ομιλία του είπε «Ελπίζουμε ότι τα Βραβεία Hugo θα συνεχίσουν να αναγνωρίζουν την εκπληκτική δουλειά που γίνεται σε αυτόν τον χώρο (του videogaming)».

Τα Hugo Awards που πραγματοποιούνται στις Η.Π.Α. βραβεύουν τα καλύτερα λογοτεχνικά έργα-σενάρια φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας από το 1953. Οι κατηγορίες τους αποτελούν ένα συνεχώς εξελισσόμενο σύνολο, με παράδειγμα την κατηγορία για την Καλύτερη Γραφική Ιστορία που προστέθηκε μόλις το 2009 και τη φετινή προστιθέμενη κατηγορία που ήταν αυτή του «Καλύτερου Βιντεοπαιχνιδιού».

Όπως εξήγησε η συμπρόεδρος του DisConIII, Colette Fozard, με αφορμή την πανδημία και τον εγκλεισμό που επέφερε αυτή «από τις αρχές του 2020, πολλοί από εμάς έχουμε αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα παιχνίδια από ό,τι περιμέναμε ποτέ», οπότε «αυτό το βραβείο θα προσφέρει στους fans την ευκαιρία να γιορτάσουν τα παιχνίδια που ήταν ουσιαστικά γι αυτούς και τους έκαναν χαρούμενους στο παρελθόν έτος».

Εξετάζεται μια μόνιμη κατηγορία καλύτερου παιχνιδιού ή διαδραστικής εμπειρίας.

Το Hades έχει κερδίσει πολλά άλλα βραβεία από την κυκλοφορία του, συμπεριλαμβανομένων των GDC Game of the Year και BAFTA για το καλύτερο παιχνίδι, το καλλιτεχνικό επίτευγμα, την αφήγηση και τον ηθοποιό σε δευτερεύοντα ρόλο (Logan Cunningham).