Χριστουγεννιάτικος Bulbasaur με… σταυροβελονιά

Θαυμάστρια των Pokemon αποφασίζει να γιορτάσει τις γιορτές της δημιουργώντας και δωρίζοντας ένα αξιολάτρευτο κεντητό σχέδιο ενός Χριστουγεννιάτικου Bulbasaur.

Υπάρχουν σχεδόν 900 διαφορετικά Pokemon στο franchise Pokemon από τη στιγμή που γράφτηκε μέχρι και σήμερα, με ξεχωριστό αριθμό για εύκολη αναγνώριση στο Pokedex. Το Pokemon με το νούμερο 1 αλλά και το πρώτο πόκεμον πιθανότατα που φτιάχτηκε, είναι το Bulbasaur, το οποίο τυχαίνει να είναι και το νούμερο ένα στις καρδιές πολλών παικτών. Η δημοτικότητα και ο χαριτωμένος σχεδιασμός του Bulbasaur το έχουν κάνει πολύ αγαπητό και πηγή έμπνευσης για κοστούμια και προσαρμοσμένα σχέδια. Μια θαυμάστρια των Pokemon το πήγε ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας ένα αξιολάτρευτο σχέδιο Bulbasaur για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

I made a thing for a Christmas present. Super proud at how this turned out. from gaming

Το Bulbasaur, γνωστό ως Seed Pokemon, είναι το starter τύπου «γρασίδι» που βρίσκεται στην περιοχή Kanto. Ο σχεδιασμός του έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: ένα σώμα που μοιάζει με ένα μείγμα μεταξύ μιας μικρής σαύρας και ενός μεγάλου βατράχου, με ένα μεγάλο βολβό φυτού τοποθετημένο στην πλάτη του πλάσματος σαν κέλυφος χελώνας. Ο βολβός αυτός σταδιακά θα ανοίξει σε ένα άνθος καθώς εξελίσσεται, ο οποίος και έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες να κάνουν τη δική τους παραλλαγή στο Bulbasaur.

Η Redditor Moomin1401 δημιούργησε ένα εποχικό σχέδιο Bulbasaur αντικαθιστώντας τον βολβό με ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο που ξεφυτρώνει από την πλάτη του Pokemon. Ο καλλιτέχνης χάρισε στον Bulbasaur ένα πλατύ χαμόγελο και στη συνέχεια απαθανάτισε αυτή την εικόνα σε μια σταυροβελονιά, την οποία φέρεται να δίνει ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας θαυμαστής των Pokemon δημιουργεί μια εποχική παραλλαγή του Bulbasaur, αλλά είναι από τις πιο εορταστικές.

Η σταυροβελονιά είναι μια μορφή κεντήματος με κλωστή που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και αυτή τη στιγμή επιστρέφει σε δημοτικότητα. Το αποτέλεσμα μοιάζει συχνά με ένα κομμάτι τέχνης pixel, το οποίο ταιριάζει ιδιαίτερα στην τέχνη για τους θαυμαστές των βιντεοπαιχνιδιών. Η απόφαση της Moomin1401 να αντικαταστήσει τον βολβό του Bulbasaur με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο εμπνέεται από άλλα έργα τέχνης που τον αντικαθιστούν με μια ποικιλία φυτών, τροφίμων ή αντικειμένων.

Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε, πολλοί θαυμαστές του Bulbasaur συνεχάρησαν τη Moomin1401 για το σχέδιο σταυροβελονιάς, τη δημιουργικότητα και την εκτέλεσή του. Αρκετοί άλλοι χρήστες εξέφρασαν επίσης την επιθυμία να μάθουν τη σταυροβελονιά ώστε να μπορούν να φτιάξουν τους δικούς τους Χριστουγεννιάτικους Bulbasaurs.