Ποιο είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο Twitch;

Παρόλο που κάθε χρονιά το League of Legends ήταν συνήθως το παιχνίδι με τις περισσότερες προβολές του Twitch, το Grand Theft Auto 5 έχει πάρει το προβάδισμα για το 2021.

Το Twitch ως πλατφόρμα έχει αναβαθμιστεί ανά τα χρόνια λόγω του μεγάλου αριθμού θεατών που εισρέει συνεχώς, ενώ ως το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο Twitch θεωρείται αυτό με τις περισσότερες προβολές κάθε χρόνο και αυτό που πολλοί άνθρωποι θεωρούν ως το πιο διασκεδαστικό με το οποίο και ασχολούνται ενεργά, αντί να το παίζουν απλώς.

Αναδείχτηκε λοιπόν, ως το πιο δημοφιλές παιχνίδι, με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα του 2021, το Grand Theft Auto 5 σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της πλατφόρμας. Το Grand Theft Auto 5 τυχαίνει να είναι και το πιο δημοφιλές παιχνίδι της εταιρείας Rockstar.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έκθεση ανασκόπησης του έτους 2021 του Rainmaker.gg και του StreamElements State of the Stream, οι θεατές του Twitch συνέρρεαν στο Grand Theft Auto 5 στους δημοφιλείς streamers xQc, MontanaBlack88 και Summit1G όταν έπαιζαν το παιχνίδι. Η συνολική τηλεθέαση του Twitch αυξήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια του 2021 κατά 1,3 δισεκατομμύρια ώρες χρόνου παρακολούθησης, φτάνοντας τις 2,1 δισεκατομμύρια ώρες παρακολούθησης συνολικά από τα 764 εκατομμύρια. Ένα από τα πράγματα που είναι σαφής παράγοντας για την επιτυχία του Grand Theft Auto 5 το 2021 είναι ο αριθμός των δημοφιλών ζωντανών ροών του Twitch που παίζουν το Grand Theft Auto Online. Σύμφωνα με τα νούμερα τηλεθέασης του φετινού Twitch, η συνολική κατηγορία με τις περισσότερες προβολές στην πλατφόρμα ήταν το Just Chatting, ένα τμήμα του ιστότοπου ζωντανής ροής στον οποίο οι streamers συνήθως απαντούν στη συνομιλία, αντιδρούν σε κλιπ κ.τ.λ. Άλλα και η κατηγορία παιχνιδιών Twitch όπως τα League of Legends, Fortnite, Valorant, Minecraft, Call of Duty Warzone, Counter-Strike: Global Offensive, Apex Legends και Dota 2. Κατά τη διάρκεια των πολλών ετών ζωντανής ροής του Twitch, το League of Legends κατείχε το στέμμα ως το παιχνίδι με τις περισσότερες προβολές, ωστόσο αυτό ανατράπηκε από το GTA 5 φέτος και όπως και με το Fortnite το 2018.