Pokemon Legends: Arceus – Συμβουλές για αρχάριους

To Pokemon Legends: Arceus μοιράζεται πολλά κοινά με τα παραδοσιακά Pokemon RPG, αλλά είναι επίσης και μια ριζική αλλαγή κατά κάποιο τρόπο, όπου ακόμη και οι παλιοί Pokemon trainers θα το βιώσουν ως μια νέα εμπειρία.

Το Pokemon Legends: Arceus είναι ένα prequel της υπόλοιπης σειράς που χτίστηκε γύρω από την εξερεύνηση και το πιάσιμο pokemon καθώς συμπληρώνει  ο παίκτης το πρώτο Pokedex της περιοχής Sinnoh.

Αυτά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε την περιπέτειά σας.

Τα Pokemonς ανεβάζουν επίπεδο εκτός μάχης

Σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό παιχνίδι Pokemon στο οποίο η μάχη είναι ο κύριος ή ο μοναδικός δρόμος για να ανεβάσετε το επίπεδο των πλασμάτων σας, στο Pokemon Legends: Arceus παρέχει μια διαφορετική διαδικασία.

Τα έξι Pokemon στην ομάδα σας θα αποκτήσουν passive experience από τα catches άλλων Pokemon ακόμα και χωρίς καθόλου μάχη, αλλά και από την καλλιέργεια υλικών χειροτεχνίας.

Τα εξελίσσεις ανά πάσα στιγμή

Αντί να τα εξελίσσεστε όταν φτάσετε σε συγκεκριμένο επίπεδο, τα Pokemon σας θα σας περιμένουν να τα εξελίξετε μόλις είναι έτοιμα. Μια μικρή ένδειξη θα εμφανιστεί όταν φτάσουν στο απαιτούμενο επίπεδο experience, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να μεταβείτε στο μενού του party και να επιλέξετε “Evolve“. Αυτό θα ξεκινήσει την εξέλιξη.

Όχι τυπικά Poke Ball

Δεν υπάρχουν Quick Balls, αλλά υπάρχουν μερικές μοναδικές Poke Balls, όπως αυτές που είναι ιδιαίτερα καλές σε μεγάλες αποστάσεις (Feather Ball), ή εκείνες που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές αν τις ρίξει αιφνιδιαστικά (Heavy Ball).

Κρυφτείτε πίσω από τα Pokemon για περισσότερες πιθανότητες σύλληψης

Ακόμη και χωρίς ένα ειδικό Poke Ball, το stealth είναι το καλύτερο εργαλείο στο οπλοστάσιό σας για τη σύλληψη ενός Pokemon. Αν κρυφτείς πίσω από ένα Pokemon, θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές σου να το συλλάβεις. Αυτό ονομάζεται “backstrike” και ουσιαστικά χρησιμεύει ως κρίσιμο χτύπημα για τις πιθανότητες σύλληψης.

 

Μπορείτε να πιάσετε πολλά Pokemon σε γρήγορη διαδοχή

Μερικά Pokemon στο Legends: Arceus είναι σε αγέλες, αλλά δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε μόνο με ένα. Εάν πετάτε τα Poke Balls αρκετά γρήγορα, μπορείτε να πιάσετε πολλά Pokemon στη σειρά, τα οποία θα σας βοηθήσουν στους στόχους σας στο Pokedex.

Προσοχή στα Alpha και στις πολλαπλές μάχες

Δεδομένου ότι τα Pokemon μερικές φορές κάνουν παρέα μαζί, αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορεί να βρεθείτε κατά λάθος σε ένα multi-battle. Προσέξτε να μην κατακλυστείτε από πάρα πολλά άγρια ​​Pokemon ταυτόχρονα. Ομοίως, και για τα πανίσχυρα Alpha Pokemon τα οποία τείνουν να είναι πάνω από το μέσο επίπεδο σας και πρόκειται να σας επιτεθούν.

Συνδυάστε Agile and Strong με effectiveness ratings

Το σύστημα μάχης στο Pokemon Legends: Arceus εισάγει τις ευέλικτες και δυνατές κινήσεις  που μπορείτε να εφαρμόσετε σε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της μάχης. Το Agile είναι πιο γρήγορο αλλά πιο αδύναμο, μερικές φορές σας επιτρέπει να επιτεθείτε δύο φορές, ενώ το Strong είναι πιο αργό αλλά πιο δυνατό, κάτι που μερικές φορές σας ανοίγει σε διπλές επιθέσεις από τον αντίπαλό σας. Αυτά λειτουργούν σε συνδυασμό με τα effectiveness ratings, ώστε να μπορείτε να βάλετε έναν τροποποιητή Agile σε μια επίθεση Super Effective και θα εξακολουθεί να είναι πολύ δυνατή ενάντια στον αντίπαλό σας με το πρόσθετο πλεονέκτημα να είστε γρήγοροι. Αντίθετα, θα μπορούσατε να βάλετε έναν Strong τροποποιητή σε μια λιγότερο αποτελεσματική επίθεση για να συμπληρώσετε το κενό.

Επισκεφτείτε ξανά περιοχές με νέες βάσεις

Καθώς προχωράτε στην ιστορία, θα έχετε πρόσβαση σε πολλά Pokemon mount με μοναδικές ικανότητες. Τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με την πλοήγηση, ανοίγοντας νέες περιοχές. Αυτά τα εργαλεία πλοήγησης είναι απαραίτητα για να προχωρήσετε στο επόμενο σημείο ιστορίας, αλλά καθένα από τα biomes έχει πολλές περιοχές που θα είναι προσβάσιμες μόνο αργότερα, όταν λάβετε τα mount.

Farm satchels για Merit Points

Όταν ελέγχετε τον χάρτη σας, θα δείτε μικρά εικονίδια που μοιάζουν με τσάντες – πουγκιά διάσπαρτα γύρω από το τοπίο. Αυτά είναι τσάντες που πέταξαν άλλοι εξερευνητές. Κάθε τσάντα θα σας αποφέρει πόντους αξίας, συνήθως σε κλίμακα 60-70 MP. Αυτοί οι Πόντοι Αξίας μπορούν να ανταλλάσσονται στην πόλη για αγαθά, και αυτός φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε Evo Stones.

Μπορείτε να αγοράσετε καραμέλες EXP

Αν θέλετε να ανεβάσετε γρηγορότερα το επίπεδο ενός συγκεκριμένου Pokemon, μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε το Candy Stand ακριβώς έξω από το Galaxy Team HQ για να αγοράσετε Candies EXP. Μπορεί να είναι αρκετά ακριβά, με μια καραμέλα Μεγάλης EXP να έρχεται στα υπέροχα 18.000 γραμμάρια, αλλά είναι ωραίο να έχετε την επιλογή ανεξάρτητα.

Δεν υπάρχει sprint bar

To sprinting στο Pokemon Legends: Arceus λειτουργεί πολύ παρόμοια με το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, έχοντας την ικανότητα να τρέχει με σύντομα πηδηματάκια, χωρίς να υπάρχει μετρητής που να σας λέει πότε η αντοχή σας είναι χαμηλή. Από μια κατάσταση πλήρως ξεκούραστη, μπορείτε να κάνετε σπριντ για περίπου οκτώ δευτερόλεπτα, μετά από τα οποία θα αρχίσετε να τρέχετε με κανονικό ρυθμό. Εάν αρχίσετε να τρέχετε ξανά πριν ξεκουραστείτε αρκετά, θα κάνετε σπριντ μόνο για μικρότερο χρονικό διάστημα.