Η αιφνίδια εξαγορά της Bungie από τη Sony

Το γεγονός ότι τεράστιες εταιρίες όπως η Sony και η Microsoft συσσωρεύουν πολλά μικρά game studios κάτω από την ομπρέλα τους, είναι της “μόδας”. Όλα, θα λέγαμε ότι ξεκίνησαν με την ανακοίνωση της Microsoft σχετικά με την εξαγορά την Activision Blizzard έναντι του διαστημικού ποσού των $68.7 δις, αφήνοντας όμως την τελευταία να λειτουργεί ελεύθερα, χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί όπως exclusives μόνο στο Xbox.

Η σημαντική αυτή υποχώρηση σημαίνει ότι η Activision Blizzard θα συνεχίσει να λανσάρει παιχνίδια και για το οικοσύστημα της Sony, ωστόσο βάζοντας στη μέση τα συμφέροντα που υπάρχουν, τότε μιλάμε για μια απόφαση που μπορεί να αλλάξει εν ριπή οφθαλμού. Η Sony, έχοντας στη φαρέτρα της ένα εργαλείο που ονομάζεται PlayStation, θεωρούσε μέχρι πρότινος ότι βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο η πιο πρόσφατη εξαγορά της δημιουργεί ερωτήματα και προκαλεί ευθέως τη Microsoft.

Η Sony είναι εδώ και καιρό σε συζητήσεις με την Bungie και οι δύο τους ανακοίνωσαν με κοινές δηλώσεις το “πάντρεμα” ύψους $3.6 δις. Αρκετά media γράφουν για ένα “νέο blockbuster acquisition”, κάτι που φυσικά ισχύει, ενώ το σημαντικότερο για όσους πιθανόν δε γνωρίζουν, είναι πως η Bungie είναι η μεγαλύτερη ίσως συνεργάτης της Microsoft, και αυτή που ευθύνεται για την ανάπτυξη της δημοφιλούς σειράς παιχνιδιών Halo αλλά και του Destiny, αμφότερα κρατώντας πολλούς από εμάς καθηλωμένους μπροστά από την οθόνη.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα game studio ισχυρά “κολλημένο” με τη Microsoft, η Bungie θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα, δημιουργώντας αλλά και εκδίδοντας παιχνίδια για λογαριασμό αυτού που… πληρώνει. Έτσι τίποτα δε θα αλλάξει και το ενδεχόμενο να δούμε το Master Chief της σειράς Halo δε μοιάζει ακατόρθωτο, όμως δεν πιστεύουμε να συμβεί σύντομα.