Ταχύτατες πωλήσεις σημειώνει το Horizon: Forbidden West

Η δεύτερη θέση δε θα πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση, αφού η φήμη του Horizon έχει χτιστεί από το πρώτο παιχνίδι πίσω στο μακρινό 2017.

Σύμφωνα με αναφορές το Horizon: Forbidden West είναι ένας αρκετά επιτυχημένος τίτλος στη νέα κονσόλα της Sony, το PlayStation 5, κατέχοντας το 68% των πωλήσεων, ενώ το υπόλοιπο 32% αναφέρεται στο PlayStation 4 δηλαδή περίπου το ένα τρίτο.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις αφορούν την αγορά της Αγγλίας ωστόσο τα πράγματα είναι αρκετά θετικά για το παιχνίδι, που χαίρει ιδιαίτερης αποδοχής από το κοινό.

Η επιτυχία του τίτλου δεν φαίνεται μόνο από τις πωλήσεις για το οικοσύστημα της Sony, αλλά και γενικά, αφού παρά το νεαρό του 2022, είναι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος σε πωλήσεις boxed τίτλος, μετά το Pokémon Legends: Arceus του Nintendo Switch.

Η μεγάλη επιτυχία σίγουρα εμπεριέχει μέσα της και ορισμένα μικροπροβλήματα, τα οποία φαίνεται να ελέγχει η developer Guerrilla Games. Η φύση των προβλημάτων, όπως επιβεβαίωσε το game studio έχουν να κάνουν με τον οπτικό τομέα, όπως θολή εικόνα, προβλήματα με το HDR και μερικά θέματα με το Performance mode.

Η τιμολόγηση από την άλλη είναι ένα μεγάλο θέμα με τις next gen κονσόλες, αφού ο τίτλος για το PS4 κοστίζει περίπου 10€ λιγότερα από την έκδοση και για το PS5, κάτι που ωθεί αρκετούς παίκτες στην αγορά της φθηνότερης έκδοσης.