Steam games στο εσωτερικό των αυτοκινήτων Tesla

Ο Elon Musk σίγουρα προκαλεί εντυπώσεις. Είτε είναι για να ανακοινώσει κάτι καινούργιο, είτε για να πει την γνώμη του για κάποιο από τα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα. Πέρα από αυτά όμως πρόκειται για έναν επιχειρηματία που ασχολείται με πολλά, όπως και οι εταιρίες του.

Η Tesla, είναι δημοφιλής για τα ηλεκτρικά οχήματά της και μόλις πριν έναν χρόνο σύναψε συνεργασία με την AMD, η οποία κατασκευάζει πλέον το infotainment σύστημα των οχημάτων, και όπως είναι φυσικό τρέχει χάρη σε καινούργιο hardware, με μια AMD RDNA2 (Navi 23) GPU και έναν τετραπύρηνο Zen+ επεξεργαστή που είναι υπεραρκετός για όλες τις ψηφιακές ανάγκες των επιβατών.

Η GPU είναι ισχυρή και γι’ αυτόν τον λόγο χρήστες στο Twitter ζήτησαν να μάθουν εάν θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν και για κάτι άλλο, πέρα το δρόμο. Η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον Elon Musk, ο οποίος είπε πως η Tesla θέλει “να κάνει κάποια Steam games λειτουργικά στα Tesla”.

Αυτό σημαίνει ότι τα 10 TFLOPs της Navi 23 δε θα πάνε “χαμένα” και θα μπορούμε να τρέξουμε τίτλους όπως το “αναγεννημένο” Cyberpunk 2077, σύντομα και στο αυτοκίνητό μας. Το Tesla Arcade system θα ανανεωθεί σύντομα στα Model X, Model S και στο Cybertruck, ενώ το τελευταίο αναμένεται στην αγορά κάποια στιγμή το 2023.