Πρώτη Ματιά: Στο επερχόμενο PlayStation VR2 headset

Ο Αντιπρόεδρος του τμήματος Platform Experience της Sony, Hideaki Nishino, σε blog post μας έδειξε τις πρώτες εικόνες από το νέο headset εικονικής πραγματικότητας που ετοιμάζει η Ιαπωνική εταιρία.

Ο λόγος για το PS VR2, το οποίο έρχεται βελτιωμένο σχεδιαστικά και με καμπύλες εμπνευσμένες από την κονσόλα, το PlayStation 5. Η σχεδίαση είναι αρκετά στρογγυλεμένη – σχεδόν 360 μοιρών θα έλεγε κανείς – και στόχος της Sony εδώ ήταν να δώσει στον gamer την αίσθηση ότι μπαίνει σε έναν τρισδιάστατο κόσμο.

Η εργονομία ήταν και συνεχίζει να είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχία ενός VR headset και Sony, γνωρίζοντας το παραπάνω αναφέρεται εκτενώς στη σχεδίαση και την άνεση που θα προσφέρει το VR2. Η εταιρία έχει προβλέψει τον επαρκή εξαερισμό του headset βάζοντας ειδικές γρίλιες αποτρέποντας έτσι το θόλωμα κατά το gaming, για να συνεχίσει αμέριμνοι το αγαπημένο σας παιχνίδι.

Ακόμα ένα κομμάτι του VR2 είναι τα χειριστήρια – και αυτά είναι τα PS VR2 Sense controllers. Τα χειριστήρια εφοδιάζονται με τεχνολογίες, αντίστοιχες με το DualSense που συνοδεύει το PlayStation 5 και βοηθούν με τον τρόπο τους σε μια πιο ολοκληρωμένη και καθηλωτική εμπειρία χρήσης.

Η Sony δεν έχει ακόμα περισσότερες πληροφορίες να μοιραστεί μαζί μας και αναμένουμε περισσότερα για το headset αργότερα μέσα στο έτος.