Οι πληρωμές με Bitcoin που τελείωσαν νωρίς

Τα κρυπτονομίσματα είναι πολλά πράγματα. Πέρα από μια ενδιαφέρουσα καινούργια τεχνολογία που ήρθε στο φως την περασμένη δεκαετία, τα κρυπτονομίσματα κρύβουν αρκετό μυστήριο και όσο διαβασμένος και να είσαι, θα χρειαστείς κάμποσο χρόνο να καταλάβεις επαρκώς με τι έχεις να κάνεις.

Στην τρέλα του Bitcoin όταν αυτό άγγιξε αστρονομικές τιμές το 2016, η Valve ανακοίνωσε ότι θα το υποστηρίξει ως μέσο πληρωμής για τα παιχνίδια που πωλούνται στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, κάτι που σύντομα αποφάνθηκε ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος. Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Gabe Newell στο PC Gamer, ο δημοφιλής επιχειρηματίας και πρόεδρος της Valve είπε ξεκάθαρα ότι “το 50% των συναλλαγών με Bitcoin ήταν ανέντιμες”.

Ο Newell αναφέρεται προφανώς στο γεγονός ότι τα κρυπτονομίσματα στο σύνολό τους μπορούν να αλλάξουν αξία ανά πάσα στιγμή, επηρεαζόμενα από δεκάδες λόγους, όπως συμβαίνει στα χρηματιστήρια. Οι μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή των κρυπτονομισμάτων δύσκολα θα ενσωματωθούν σε ένα σύστημα πληρωμών, όπως για παιχνίδια για παράδειγμα, ενώ το ίδιο δύσκολα θα ενσωματωθούν και για την αγορά άλλων αγαθών, ή ψηφιακών προϊόντων. Η νεότερη μόδα αφορά τους τίτλους ιδιοκτησίας και αφορά τα NFTs, τα οποία είναι συνήθως ψηφιακά έργα τέχνης ή άλλη μορφής “αντικείμενα” αξίας.

Την περίοδο όπου το Steam υποστήριζε πληρωμές με Bitcoin, η τιμή ενός τίτλου μπορεί να ξεκινούσε από τα $10 δολάρια, και μέσα σε μια ημέρα να έφτανε και τα $100 δολάρια, ανάλογα με την τιμή του κρυπτονομίσματος και γι’ αυτό δεν περιμένουμε κάποια αντίστοιχη πολιτική από την αμερικάνικη εταιρία σύντομα.