Η Microsoft κρατάει το κλειδί για την επιτυχία του PlayStation

Είναι φυσικό και επόμενο ότι οι δύο μεγάλες εταιρίες διασταυρώνουν πάντοτε τα ξίφη τους, με αφορμή τα παιχνίδια και τις υπηρεσίες τους αλλά το πολύ επιθετικό παιχνίδι της Microsoft, ίσως κρατάει το κλειδί στην επιτυχία της Sony και του PlayStation brand.

Οι Ιάπωνες είναι αρκετά συγκρατημένοι με τις κινήσεις του, ειδικά όταν προέρχονται από στενούς ανταγωνιστές όπως η Microsoft, και βρίσκουν άλλους τρόπους να επεκτείνουν το portfolio τους και σε άλλες αγορές.

Μετά τον καταιγισμό εξαγορών που έχουν εξαπολύσει και οι δύο εταιρίες, η Microsoft έχει αναπτυχθεί με ταχύτατους ρυθμούς και μαζί με όλες τις εταιρίες παρέχει και αρκετά ελκυστικές υπηρεσίες, όπως το Game Pass, το αντίπαλο δέος του PlayStation Plus.

Σε ένα επιπλέον βήμα, αμφότερες οι εταιρίες έχουν προσελκύσει και το κοινό του PC χαρίζοντας περισσότερα Halo παιχνίδια αλλά και το καταπληκτικό God of War, όμως το επόμενο βήμα πιστεύουμε πως θα το κάνει η Sony με την βελτίωση του PlayStation Now, της συνδρομητικής υπηρεσίας για on-demand gaming σε PS4 και PS5. Ήδη στην πλατφόρμα του PC μπορούμε να απολαύσουμε με όλα τα κομφόρ, τίτλους όπως το God of War, Horizon Zero Dawn, το Halo Master Chief Collection, όσο περιμένουμε την προσθήκη περισσότερων τίτλων όπως το Uncharted 4.

Οι cloud υπηρεσίες θεωρούμε ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη, ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνει προσεκτικά, μιας και καμία από τις δύο δεν θέλει να δει τις πωλήσεις των παιχνιδιών για τις κονσόλες να φθίνουν, σε βαθμό που απειλούνται από το PC, ή από τις άλλες on-demand υπηρεσίες τους. Η Microsoft το κάνει αρκετά καλά με το Game Pass, και μένει να δούμε πόσο καλά μπορεί να το κάνει και η Sony με το δικό της πρόγραμμα.

Σε όλο αυτό υπάρχουν και τα “περιφερειακά” καλούδια, όπως τα δικαιώματα για σειρές και ταινίες, κάτι στο οποίο μπαίνει τώρα η Sony με αρκετή μάλιστα φόρα. Η ταινία Uncharted είναι ένα βαρύγδουπο παράδειγμα, ενώ το φημολογούμενο God of War στην πλατφόρμα της Amazon Prime Video είναι ακόμα ένα που μένει να επιβεβαιωθεί, όσο η Microsoft έχει στον αέρα την πρώτη τηλεοπτική σεζόν του Halo, η οποία έρχεται μέσα στον Μάρτιο.