Βλέπουμε πως δουλεύουν τα adaptive triggers του DualSense

Το PlayStation 5 ζει ανάμεσά μας και ήδη βρίσκεται μέσα σε πολλά σπίτια. Ακόμα όμως δεν έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την κυκλοφορία του και ήδη υπάρχουν άνθρωποι που ξεκίνησαν να “ψαχουλεύουν” την κονσόλα και τα περιφερειακά της, αποκαλύπτοντας τον εσωτερικό κόσμο του hardware της Sony.

Το controller που συνοδεύει το νέο PlayStation 5, λέγεται DualSense και αυτό γιατί εμπεριέχει κάποιες τεχνολογίες που κάνουν το gaming ακόμα πιο απολαυστικό και καθηλωτικό.

Πέρα από την καλαίσθητη και λειτουργική σχεδίαση, το DualSense χαρακτηρίζεται από τα νέα adaptive triggers, τα οποία μπορούν να προβάλλουν αντίσταση στο δάκτυλό μας, ανάλογα με το τι συμβαίνει στο παιχνίδι.

Αυτό το κάνουν χρησιμοποιώντας κάτι που είναι γνωστό στον κόσμο των μηχανικών ως “ατέρμονο γρανάζι”, δηλαδή ένα γρανάζι που δεν έχει (σε ελεύθερη μετάφραση), τέλος.

Ο μηχανισμός που βρίσκεται κλεισμένος στο δικό του enclosure, μαζί με το μοτέρ επιτρέπει στο γρανάζι να προβάλλει την κατάλληλη αντίσταση στο δάκτυλο, ακόμα και να αλλάξει τη θέση της σκανδάλης, ανάλογα με το εκάστοτε περιεχόμενο και το ζήσαμε έντονα παίζοντας το Gran Turismo 7 στη νέα κονσόλα της Sony.

Η αρκετά απλή και παράλληλα έξυπνη τεχνική της Sony παρουσιάζεται άψογα στο teardown του TronicsFix που μπορείτε να παρακολουθήσετε με ένα κλικ παρακάτω: