Θεαματικά καλά τα νούμερα του Elden Ring στην Ευρώπη

Μπορεί ο τίτλος να είχε μια ανώμαλη προσγείωση στην αγορά λόγω των πολλών προβλημάτων του, ωστόσο ένα είναι σίγουρο. Το Elden Ring κατάφερε να κερδίσει τους gamers με το gameplay και την ιστορία του, σε σημείο που η Bandai Namco να δηλώνει με χαρά, ότι οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως.

Η FromSoftware που ευθύνεται για την ανάπτυξη αυτού του Souls-like τίτλου μας φέρνει μια Ιαπωνική, φινέτσα αν θέλετε, που έχουμε γνωρίσει από άλλα παιχνίδια του είδους κρατώντας σχεδόν αμείωτο το ενδιαφέρον των gamers. Σίγουρα υπάρχουν επαναλαμβανόμενα σημεία, μια λαίλαπα που καταβροχθίζει πολλούς τίτλους αυτού του genre.

Φυσικά κάποια προβλήματα που αμαύρωναν τον τίτλο συνεχίζουν να υπάρχουν, όμως τα περισσότερα και τα πιο ενοχλητικά έχουν διορθωθεί με αλλεπάλληλα patches τις τελευταίες ημέρες.

Στοιχεία που φέρνει στο φως το Eurogamer μας μεταφέρουν και το ύψος της επιτυχίας που σημειώνει το Elden Ring. Πιο ειδικά, αναφέρεται ότι το παιχνίδι είναι το πιο δημοφιλές ανάμεσα στα εντελώς καινούργια IP (φανταστείτε κάτι εντελώς καινούργιο), παίρνοντας τα σκήπτρα από το The Division των Ubisoft και Massive Entertainment που κυκλοφόρησε το μακρινό πλέον 2016. Αυτός ο τίτλος ήταν και συνεχίζει να είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες της δεκαετίας που μας πέρασε βέβαια.

Το 44% των πωλήσεων αφορά το PC, ένας αρκετά σημαντικός αριθμός που δείχνει την ισχύ της αγοράς και τον λόγο που οι δύο μεγάλοι console-παίκτες θέλουν τόσο πολύ να μπουν μεταφέροντας τα exclusives τους. Το PS5 ακολουθεί με 27%, το Xbox με 16% και το PS4 με μόλις 13%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.