Ο Hideo Kojima τιμήθηκε με ένα από τα πιο ξεχωριστά πολιτιστικά βραβεία

Ο εκκεντρικός δημιουργός του Death Stranding και της σειράς Metal Gear Solid βρίσκεται σε νέες αναζητήσεις μετά και τον τελευταίο του τίτλο, και πρόσφατα τιμήθηκε με το πολιτιστικό βραβείο καλών τεχνών της Ιαπωνίας, το οποίο παρέδωσε ο επίσημος φορέας πολιτιστικών θεμάτων της χώρας.

Το εν λόγω βραβείο δίνεται παραδοσιακά από το 1950 σε όσους πραγματοποιούν σημαντικά κατορθώματα στον πολιτισμικό χώρο και ανοίγουν νέους ορίζοντες με τα κατορθώματα αυτά. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω βραβείο το έχει και ο Shigeru Miyamoto (Nintendo), δημιουργός πολλών γνωστών franchise όπως το Donkey Kong και το Super Mario, μεταξύ πολλών ακόμα.

Το Death Stranding, ο πιο πρόσφατος τίτλος του Ιάπωνα δημιουργού, σίγουρα αποτέλεσε μια από τις καλύτερες δουλειές του, ενώ με τα μεγάλα ονόματα που βρέθηκαν στην παραγωγή εξέπληξε κοινό και κριτές. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2019 στο PlayStation 4 και στα μέσα του 2020 ήρθε στην πλατφόρμα του PC από τη Sony συγκεντρώνοντας εκ νέου θετικά σχόλια για την ποιοτική δουλειά.

Μετά από αυτή τη διάκριση ο Kojima θέλησε να αναφέρει ότι συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του, ενώ είναι χαρούμενος που τα παιχνίδια συνεχίζουν να αποτελούν τρόπο έκφρασης πολλών δημιουργών. Για όσους δεν έχουν επαφή με την προσωπικότητα αυτή, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Hideo Kojima ξεκίνησε την καριέρα του στην Konami το 1986 και υπήρξε μέρος πολλών τίτλων της όπως το Policenauts και το Zone of the Enders μέχρι την ίδρυση του δικού του game studio Kojima Productions το 2005, για να γίνει από τους πιο δημιουργικούς παραγωγούς σήμερα.