Η Intel απαντά με “τον ταχύτερο επεξεργαστή” Core i9-12900KS

Παίρνοντας σαν βάση τον ήδη υπάρχοντα Core i9 12900K των 600€, η Intel ανανεώνει το lineup της με ένα καινούργιο μοντέλο το οποίο θα κοστίζει περισσότερα, αλλά θα φέρνει μαζί του μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Ο λόγος για τον Core i9-12900KS, ο οποίος αυξάνει τους χρονισμούς στα 5.5GHz max turbo υποστηρίζοντας το χαρακτηριστικό Intel Thermal Velocity Boost, που αυξάνει τη συχνότητα του επεξεργαστή όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, δηλαδή εάν το περιβάλλον χρήσης δεν είναι ιδιαίτερα θερμό και εάν δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός από τη μητρική (power).

Ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο του συγκεκριμένου είναι το Intel Adaptive Boost Technology, που βλέπουμε να αυξάνει ευκαιριακά τους χρονισμούς του CPU, προς βελτίωση των επιδόσεων κατά το gaming, ενώ υποστηρίζεται από όλες τις μεγάλες εταιρίες – συνεργάτες της Intel.

Οι διαφορές με τον “απλό” Core i9-12900K είναι μικρές και πέρα από την ονομασία του εντοπίζονται στους ελαφρώς υψηλότερους χρονισμούς και την αντίστοιχα υψηλότερη τιμή πώλησης.

Κοντολογίς έχουμε ένα καλύτερης “ποιότητας” CPU, έναν διαλεγμένο Core i9 12900K εάν προτιμάτε, ο οποίος μπορεί εγγυημένα να τρέξει σε υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας με μια προτεινόμενη τιμή +$150 από τον 12900K που ήρθε τον Νοέμβριο του 2021. O 12900KS θα βρεθεί στα καταστήματα στις 5 Απριλίου.