Τα tech specs του νέου VR2 headset της Sony

Πριν από μερικές εβδομάδες σας είχαμε προετοιμάσει με τις πρώτες εικόνες του VR2 headset της Sony, όμως τώρα έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Το next-gen headset της Sony αυξάνει την ανάλυση σε 2000 x 2040 pixels για κάθε μάτι αντίστοιχα ενώ ο ρυθμός ανανέωσης θα είναι 90 Hz και 120Hz, για όσα games θα υποστηρίζονται. Οι φίλοι μας από το PlayStation αποκάλυψαν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές του headset και η ανάλυση είναι μόνο ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζουν.

Πηγαίνοντας μερικά level παραπάνω, η Sony προσθέτει στο VR2 αρκετά καλούδια όπως 4K HDR υποστήριξη, παρακολούθηση των ματιών που επιτρέπει μια διαφορετικού είδους αλληλεπίδραση με το παιχνίδι, και οι developers θα έχουν πλέον στα χέρια τους μεγαλύτερη ευελιξία για να πουν την ιστορία τους.

Πέρα από όλα αυτά, το headset θα ενσωματώνει και ανάδραση όταν το φοράμε που υλοποιείται μέσω μοτέρ στο εσωτερικό, μεταφέροντας στον παίκτη ό,τι προβάλλεται στην οθόνη με μεγαλύτερο ρεαλισμό.

Το σημαντικότερο; Το headset λειτουργεί με ένα μόνο USB-C καλώδιο, μιας και το πρότυπο υποστηρίζει τη μεταφορά εικόνας, ήχου και δεδομένων ταυτόχρονα.

Τα χειριστήρια από την άλλη είναι η συνέχεια του DualSense της Sony με δύο αναλογικούς μοχλούς συνολικά, ύπαρξη haptic feedback στις σκανδάλες και σφαιρική σχεδίαση που ανιχνεύει όταν τα ακουμπάτε, οπότε μπορείτε να αλληλεπιδράσετε στη θεωρία ακόμα και όταν δεν πατάτε κάποιο κουμπί.

Τύπος οθόνης

OLED

Ανάλυση πάνελ 

2000 x 2040 ανά μάτι

Ρυθμός ανανέωσης πάνελ 

90Hz, 120Hz

Διαχωρισμός φακών

Ρυθμιζόμενος

Οπτικό Πεδίο

Περίπου 110 μοίρες

Αισθητήρες 

Αισθητήρας κίνησης: Σύστημα αισθητήρα κίνησης έξι αξόνων (γυροσκόπιο τριών αξόνων, επιταχυνσιόμετρο τριών αξόνων)

Αισθητήρας χρήσης: Αισθητήρας εγγύτητας υπέρυθρων

Κάμερες 

4 ενσωματωμένες κάμερες για παρακολούθηση σετ κεφαλής και χειριστηρίων

Κάμερα υπέρυθρων ανά μάτι για παρακολούθηση ματιών

Ανάδραση 

Δόνηση στο σετ κεφαλής

Επικοινωνία με το PS5 

USB Type-C

Ήχος 

Είσοδος: Ενσωματωμένο μικρόφωνο

Έξοδος: Jack Στερεοφωνικών Ακουστικών