Η Sony δε σταματά στη Bungie, κι άλλα ονόματα θα “συνοδεύσουν” το brand

Όταν αυτές οι φράσεις ακούγονται δια στόματος Jim Ryan, του ανθρώπου που ηγείται του PlayStation brand και ευθύνεται για τις μεγαλύτερες, και πολλές φορές ανατρεπτικές προτάσεις του.

Ακολουθώντας τη Microsoft και τα τρανταχτά ονόματα που έφερε υπό τη στέγη της όπως την Bethesda, η Ιαπωνική Sony έκανε και εκείνη με τη σειρά της μερικές εξαγορές – φωτιά την τελευταία περίοδο. Μετά την Bungie, ιστορική εταιρία και παλιός συνεργάτης της Microsoft, ήρθε η Haven, η οποία δημιουργήθηκε από τον Jade Raymond, συν-δημιουργό του Assassin’s Creed.

Μπορεί αυτά τα ονόματα να μοιάζουν μικρά μπροστά στο στόλο της Microsoft, όμως η Sony δε θα σταματήσει εδώ και ετοιμάζει όπως μας δείχνουν πληροφορίες, νέες εξαγορές game studios με σκοπό την ενίσχυση του brand PlayStation. Ο Ryan αναφέρει πως υπάρχουν επενδύσεις στα σκαριά για την Ιαπωνική εταιρία τα οποία θα ανακοινωθούν στην πορεία και στόχος της εταιρίας είναι η… επιτυχία.

Ο πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment δεν ανέφερε κάτι παραπάνω για αυτό ενώ συνέχισε θίγοντας και ένα ακόμα σημαντικό θέμα, το γιατί η Sony δεν ακολουθεί το μοντέλο του Xbox Game Pass. Η απάντησή του αφήνει ερωτήματα: “Τα παιχνίδια γίνονται μεγαλύτερα, γίνονται καλύτερα, πιο όμορφα, πλουσιότερα και η αφήγησή τους γίνεται πιο δυνατή.”

“Βάζοντας αυτά τα παιχνίδια σε μια συνδρομητική υπηρεσία, αμέσως μετά την κυκλοφορία τους, θα χαλάσει αυτό το μοντέλο και δε θα είμαστε σε θέση να επενδύσουμε με τον ίδιο τρόπο που επενδύουμε τώρα. Οπότε δε θα το κάνουμε. Θα τηρήσουμε την προσέγγιση που έχουμε και μας έχει υπηρετήσει καλά εδώ και πολλά χρόνια.”

Σίγουρα η ανάγκη της Sony να “τρενάρει” πολλά games από την εμφάνιση στο PS Plus προσφέρει τον απαραίτητο χρόνο στους developers για τη διόρθωση πολλών προβλημάτων κατά την αρχή της κυκλοφορίας, τα οποία ωστόσο δε θα έπρεπε να υπάρχουν ιδίως σε μια κονσόλα (βλ. Elden Ring). Το σημαντικότερο όμως, είναι πως πολλά exclusives και ενδιαφέροντες τίτλοι, θα καταφτάσουν σύντομα στην κονσόλα της Sony, ενώ τη λίστα έρχονται να συμπληρώσουν άλλα μεγάλα ονόματα το επόμενο διάστημα.