Η “μόδα” του mobile gaming έρχεται και στο Rainbow Six

Το παιχνίδι θα ονομάζεται Tom Clancy’s Rainbow Six Mobile και θα είναι δωρεάν για iOS και Android smartphones, με την Ubisoft να εμφανίζεται αρκετά πεπεισμένη ότι θα πετύχει να φέρει πολλούς από το tactical genre του PC, σε αυτό το νέο μέσο.

Το game περιλαμβάνει το ίδιο σκηνικό των 5v5 matches που θα ονομάζονται Attack vs Defence, σε μια πιο απλοποιημένη εκδοχή του Siege, με τη μόνη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε την οθόνη του smartphone για να κινηθούμε και να παίξουμε.

Οι επιτιθέμενοι καλούνται να βρουν το σημείο που φυλάνε οι defenders με τη χρήση drones, ενώ οι τελευταίοι καλούνται να κρατήσουν το σημείο τους κρυφό, εξαπολύοντας κρυφές κάμερες και παγίδες στον χάρτη.

Οι operators παραμένουν ίδιοι με το Siege και έτσι όσοι έχουν ασχοληθεί με το shooter στο PC θα τους είναι πιο εύκολο να επιλέξουν τον παίκτη που ταιριάζει καλύτερα στο playstyle τους. Η Ubisoft κάνει λόγο και για τα όπλα, τα skills και τα gadgets τους, αλλά με φανερά πιο απλοποιημένο λόγο απ’ ότι στο PC.

Για την ώρα, περιμένουμε νεότερα, ωστόσο μπορείτε να εγγραφείτε στο επίσημο site για περισσότερα.

Η μανία του mobile gaming δεν έχει περάσει και η Ubisoft φαίνεται πως ήθελε διακαώς να μπει στον trendy χώρο του mobile gaming, όπως έχουν κάνει και άλλα μεγάλα game studios. Μεγάλα franchise έχουν μπει στο στόχαστρο του κοινού τα τελευταία χρόνια αφού ο τρόπος με τον οποίον προωθούνται ενοχλεί την κοινότητα των παιχνιδιών και απ΄ ότι φαίνεται, μετά το Diablo Immortal που ανακοινώθηκε στην BlizzCon 2018, το mobile gaming κουβαλάει ένα στίγμα που κανείς δε γνωρίζει εάν θα φύγει.