Η Lara Croft επιστρέφει με τη βοήθεια της Unreal Engine 5

To game studio ανακοίνωσε στο Twitter τον ερχομό του επόμενου Tomb Raider και ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη μηχανή γραφικών που θα χρησιμοποιεί.

Ο developer αναφέρει ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει με την Unreal Engine 5 στο υπόβαθρο των γραφικών, μια ίσως αναμενόμενη κίνηση μιας και θα αναδείξει τον κόσμο που πρόκειται να φτιάξουν οι δημιουργοί του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η νεότερη Unreal Engine 5 έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στο κοινό των developers και ήδη βλέπουμε ότι αρχίζει να επεκτείνεται σε μεγάλα projects, όπως το Tomb Raider, ακολουθώντας την CD Projekt Red, μετά την αποκάλυψη ότι το επόμενο The Witcher θα τρέχει και αυτό στη νέα μηχανή γραφικών της Epic Games.

Από όσα έχουμε δει, η μηχανή γραφικών επιτρέπει εξαιρετικά αληθοφανή τοπία ενώ γλιτώνει πολύτιμο χρόνο από τους developers με εύκολα shortcuts και μικροεφαρμογές στο εσωτερικό.

Το franchise της Crystal Dynamics θα επιστρέψει και σύμφωνα με την εταιρία η ανακοίνωση ήρθε αμέσως με την έναρξη της ανάπτυξης του επόμενου game, οπότε είμαστε ενδεχομένως πολύ μακριά από την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού.