Σε έναν μήνα, 3 νέες κάρτες γραφικών από την AMD

Οι φήμες και οι πληροφορίες από τα “σκοτεινά” σοκάκια του διαδικτύου φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους, αφού οι φημολογούμενες, νέες GPUs της AMD είναι κοντά. Τα νέα δεν αφορούν τις μεθ’ επόμενες για τις οποίες δε γνωρίζουμε τίποτα απολύτως, αλλά για ένα refresh των RX 6000, το οποίο θα το δούμε στα καταστήματα τις 10 Μαΐου.

Όσο περιμένουμε κάποια επίσημη πληροφορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρία ετοιμάζει τις Radeon RX 6950XT, RX 6750XT και RX 6650XT για την high end και την midrange αγορά αντίστοιχα, προσφέροντας ένα μικρό bump στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Αν και οι αριθμοί των πυρήνων παραμένουν ίδιοι, οι χρονισμοί των μνημών αυξάνονται σε κάποια μοντέλα, όπως και οι χρονισμοί. Για παράδειγμα η Radeon RX 6950XT διατηρεί ίδια τα specs αλλά χρονίζεται υψηλότερα και ως εκ τούτου το Total Board Power αυξάνεται από τα 330W στα 350W.

Οι δύο μικρότερες RX 6750XT και RX 6650XT βελτιώνονται στις μνήμες τους που θα τρέχουν στα 18 Gbps, έναντι 16 Gbps των τωρινών μοντέλων χωρίς να αναφέρεται κάτι παραπάνω.