Το “πράσινο μέλλον” του Ethereum είναι πιο μακριά απ’ όσο φανταζόμαστε

Developer του δικτύου Ethereum “βλέπει” πως η αναβάθμιση σε ένα σενάριο που δεν περιλαμβάνει mining για τη δημιουργία κρυπτονομισμάτων απέχει αρκετά και το μοντέλο ενδέχεται να το δούμε όχι τον Ιούνιο, αλλά “μερικούς μήνες αργότερα”.

Προς στιγμήν το δίκτυο λειτουργεί με το μοντέλο proof-of-work (PoW), που σημαίνει ότι λειτουργεί χάρη στο mining. Το μοντέλο όμως λέγεται ότι θα μετατραπεί σε proof-of-stake (PoS), που σημαίνει ότι η επαλήθευση γίνεται σύμφωνα με τα assets που έχει ο κάθε λογαριασμός, κάτι που χρειάζεται λιγότερη ενέργεια απ’ ότι το μοντέλο του mining.

Έτσι το Ethereum θέλει να γίνει περισσότερο πράσινο και eco-friendly (99% περισσότερο για την ακρίβεια), τη στιγμή που το Bitcoin συνεχίζει ακάθεκτο στο proof-of-work μοντέλο ακόμα και σήμερα.

Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι ρόδινα για το γνωστό κρυπτονόμισμα, αφού όπως επιβεβαιώνουν επίσημες πηγές, η μετάβαση στο νέο μοντέλο θα καθυστερήσει μερικούς μήνες λόγω “επιπλοκών” στην ανάπτυξη, οπότε πλέον μιλάμε για κυκλοφορία προς το τέλος του 2022.