Σε δύσκολη θέση η Ubisoft, ετοιμάζει όμως κάτι καινούργιο

Παιχνίδια που όλοι μας γνωρίζουμε και έχουμε ασχοληθεί για κάμποσες ώρες ανήκουν στην Ubisoft, ένα game studio με πολλά γραφεία ανά τον κόσμο το οποίο φαίνεται πως περνάει μια δύσκολη περίοδο τον τελευταίο καιρό.

Μερικές λάθος κινήσεις και κάποια αποτυχημένα projects αποδοκιμάζουν όλα μαζί την πορεία που θέλει να ακολουθήσει η εταιρία, με τον κόσμο να βρίσκεται στη θέση του παρατηρητή.

Η κακή φήμη ξεκινάει με τις παρενοχλήσεις και τα «κύματα» παραιτήσεων που ακολούθησαν για πλήθος λόγων, καθυστερώντας έτσι πολλά από τα projects της εταιρίας. Οι παραιτήσεις σταθμεύουν κατά μια έννοια την εταιρία σε μια θέση απ’ όπου δεν μπορεί να κάνει τις κινήσεις που θέλει, ενώ οποιαδήποτε ασχολία της με τα NFTs δεν έχει πετύχει μέχρι στιγμής, όπως αναφέραμε εκτενώς στο σχετικό μας άρθρο. Τι μένει να γίνει λοιπόν;

Ανάμεσα στις φήμες, ακούγεται ότι η Ubisoft μπορεί και να πουληθεί σε κάποιον μεγαλύτερο παίκτη, ο οποίος θα αναλάβει να διαχειριστεί το χάος στο οποίο αρχίζει και μπαίνει η Ubisoft.

Ευτυχώς όμως, υπάρχει ίσως ακόμα μια ελπίδα σε ένα νέο franchise, το “Project Q” που αναμένεται να έρθει και επιβεβαίωσε μέσα από ένα και μόνο tweet της η Ubisoft. Το παιχνίδι περιγράφεται ως team battle arena, στο οποίο οι παίκτες αφήνονται να νιώσουν όπως επιθυμούν την εμπειρία – σε ελεύθερη μετάφραση αυτό.

Το PvP experience που υπόσχεται η Ubisoft, το έχουμε ξανασυναντήσει από την εταιρία με ένα άλλο είδους παιχνιδιού (λέγε με For Honor), το οποίο έμεινε στην άκρη λόγω της περιορισμένης αποδοχής που είχε από το κοινό, οπότε ας ελπίσουμε η επόμενη προσπάθεια να φέρει καρπούς και ένα καλό game για να απολαύσουμε. Περιμένουμε τα πρώτα test sessions από το “Project Q”.