Το Twitter πλήρως ιδιωτικό και στα χέρια του Elon Musk

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο CEO της Tesla και της SpaceX και παράλληλα δισεκατομμυριούχος Elon Musk, είναι πλέον ο κάτοχος του κοινωνικού δικτύου Twitter, σε μια συζήτηση που ξεκινά από το μακρινό 2017.

Ο πρόεδρος του ανεξάρτητου διοικητικού συμβουλίου Bret Taylor, ανέφερε ότι αυτή η κίνηση, “γίνεται προς τη σωστή κατεύθυνση που θα ωφελήσει τους κατόχους μετοχών του Twitter”. Η κίνηση αυτή δίνει παράλληλα σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους, πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα του κόσμου, αφού μετά από αυτό, το Twitter ιδιωτικοποιείται πλήρως.

Οι shareholders νιώθουν ότι βοηθούνται από αυτή την εξαγορά, μιας και οι μετοχές του κοινωνικού δικτύου εκτοξεύτηκαν τη στιγμή της εξαγοράς από τον Elon Musk, στα $54.20.

Ο Elon Musk κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις, λέγοντας ότι θέλει να το  Twitter να γίνει μια “καλύτερη πλατφόρμα”, που θα προάγει τον ελεύθερο λόγο κάνοντας μάλιστα τον αλγόριθμο open source με σκοπό να ενισχύσει την πίστη του κόσμου προς το μέσο, ενώ κατά μια έννοια αναφέρθηκε και στο τέλος των spam bots.