Οι ελλείψεις chip θα συνεχιστούν πλέον μέχρι το 2024

Δυσοίωνες προβλέψεις κάνει ο CEO της Intel, μιας εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών επεξεργαστών στον κόσμο, θίγοντας την αγορά των gamers.

Ουσιαστικά η πρόβλεψη αναφέρεται στις κονσόλες και τις κάρτες γραφικών λέγοντας ότι η έλλειψη θα συνεχιστεί μέχρι και το 2024.

Ο νεότερος CEO της εταιρίας, Pat Gelsinger είχε δηλώσει σε αμερικανικά μέσα ότι δεν ανέμενε το ζήτημα των ελλείψεων chip να διορθωθεί το 2023, και ως ένας επιχειρηματίας που είναι σίγουρα “μέσα” στα πράγματα, οι δηλώσεις του καταλαβαίνετε ότι έχουν κάποια βάση.

Φυσικά πουθενά δεν αναφέρεται στους επεξεργαστές και τα προϊόντα της Intel, κάποια από τα οποία έχουν δεν έχουν έρθει ακόμα στην αγορά (επόμενης γενιάς laptops για παράδειγμα), αφήνοντας αιχμές κατά των next-gen κονσολών που κατασκευάζει η μεγάλη της αντίπαλος, AMD.

Εν μέρει βέβαια, οι δηλώσεις του συνάδουν και με πολλούς ακόμη ισχυρούς του χώρου όπως του Phil Spencer του Xbox, ο οποίος είπε πριν περίπου μισό χρόνο ότι οι καθυστερήσεις σίγουρα αναμένονται και μέσα στο τρέχον έτος.

Καταλαβαίνουμε πλέον, ότι ο κορονοϊός, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν θέσει τεράστιους οικονομικούς περιορισμούς και το εμπόριο γίνεται σημαντικά πιο δύσκολο μεταξύ διαφορετικών Ηπείρων.