Πως η Sony θα “αναγκάσει” τους devs να φτιάξουν 2ωρα game demos

Τέλος στις “κακές αγορές” θέλει να δώσει η Sony και για να το πετύχει αυτό ρίχνει το φόρτο εργασίας στους developers, οι οποίοι, για συγκεκριμένους τίτλους θα πρέπει να διαθέτουν demos που διαρκούν τουλάχιστον 2 ώρες.

Η Sony φέρεται να δώσει στους game developers έως και τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού στο PlayStation Store για να κυκλοφορήσουν το ειδικό demo, το οποίο θα μπορούν να παίζουν οι κάτοχοι της συνδρομητικής υπηρεσίας PlayStation Plus Premium ή κάποια ακριβότερη.

Υπενθυμίζεται ότι μιας και η υπηρεσία λανσάρεται φέτος το καλοκαίρι, όσοι έχουν PS Plus μέχρι ένα προκαθορισμένο έτος, θα λάβουν ανάλογα και το tier που τους αντιστοιχεί. Δηλαδή όσοι έχουν ενεργό PS Plus μέχρι και το 2025, θα λάβουν όλα τα πρόσθετα του Premium από το καλοκαίρι και έπειτα. Αυτά σας τα είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας.

Τα 2ωρα demos ωστόσο είναι μια καλή προσθήκη στο Store, ιδίως μετά από περιστατικά κακών κυκλοφοριών ακόμα και από επιφανή game studios – θυμάστε τις αντιδράσεις για το Cyberpunk 2077 για παράδειγμα. Η μόνη απαίτηση είναι πως demos 2 τουλάχιστον ωρών θα δίνονται σε τίτλους που κοστίζουν πάνω από $34, που σημαίνει συνήθως μεγάλες παραγωγές των οποίων η αγορά είναι ίσως κορόνα γράμματα για μερικούς.