Το Lost Ark θεωρείται ο “απόγονος του Diablo”, αλλά είναι free to play

Με τις δυσκολίες που περνά η Blizzard και την κατηφόρα που έχει πάρει από τη στιγμή που ‘κάποιος’ ανακοίνωσε το Diablo για smartphones, ο κόσμος δεν βλέπει το franchise με τον ίδιο τρόπο.

Σε αυτό ήρθε να απαντήσει η Smilegate, μια νοτιοκορεάτικη εταιρία παραγωγής παιχνιδιών η οποία κυκλοφόρησε το Lost Ark για την αγορά της Ιαπωνίας και της Κορέας, αρχικά, μέχρι που επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες και Ηπείρους.

Και παρόλο που σίγουρα με την πρώτη ματιά θα δείτε ότι μοιάζει αρκετά στο Diablo, το Lost Ark έχει το δικό του χαρακτήρα και αίσθηση, που σου αφήνουν μόνο τα ισομετρικά RPGs της κατηγορίας.

Το character creation όπως και πολλά στοιχεία του παιχνιδιού αναπτύσσονται συνεχώς, αλλά έχουν περιορισμούς. Τρέχοντας σαν beta για πολύ καιρό και σε λίγες περιοχές του κόσμου, κράτησε στάσιμο το game το οποίο τώρα βρίσκεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχοντας χιλιάδες παίκτες σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με τα στατιστικά του Steam. Για φέτος μάλιστα, το game “χτύπησε” και τα 1.3 εκατομμύρια online παίκτες δείχνοντας έτσι ότι υπάρχουν δυνατότητες, που μένει να εξερευνηθούν.

Μεγάλο ποσοστό στην επιτυχία του βέβαια έπαιξε και το γεγονός ότι το game εκθειάστηκε στις κριτικές και η Amazon Games ανέλαβε την έκδοση του game στον υπόλοιπο κόσμο, μέσω της πλατφόρμας του Steam.

Ακόμα και σήμερα παρατηρούμε κάποιους περιορισμούς στο gameplay όπως στη δημιουργία classes διαφορετικών φύλλων, και το παιχνίδι που έχει περάσει στην δεύτερη θα λέγαμε φάση της ανάπτυξής του φαίνεται να οδεύει προς ένα μέλλον με πλούσιο περιεχόμενο για τους επόμενους μήνες.

Ήδη δηλαδή περιμένουμε το Legion Raid να έρθει μέσα στον Μάιο, ενώ το σημαντικότερο στοιχείο ίσως από όλα, είναι η free to play φύση του, ένα μοντέλο που υιοθετείται συχνά – ακόμα και από μεγάλα game studios – κάτι που χαρίζει στα games έναν μεγάλο αριθμό παικτών από την αρχή της κυκλοφορίας, συγχωρώντας ενδεχομένως παρατυπίες στην ανάπτυξη, όπως και αυτές που υπάρχουν στο Lost Ark.