Η Radeon RX 6950 XT γίνεται η ταχύτερη GPU της AMD

Η AMD ανακοίνωσε σήμερα νέες προσθήκες στη σειρά προϊόντων Radeon RX 6000, AMD Radeon RX 6950 XT – την πιο ισχυρή κάρτα γραφικών στην οικογένεια Radeon RX 6000, την Radeon RX 6750 XT καθώς και την Radeon RX 6650 XT.

Με core clock 2.1GHz σε συνδυασμό με μνήμη GDDR6 μεγέθους 16GB, η AMD Radeon RX 6950 XT αποτελεί την ταχύτερη gaming GPU της εταιρίας και η οποία προορίζεται “αυστηρά” για AAA gaming και esports σε ανάλυση 4K και με μέγιστες ρυθμίσεις γραφικών. Έπειτα έρχεται η AMD Radeon RX 6750 XT GPU, μια GPU ιδανική για gaming σε ανάλυση 1440p με μέγιστες ρυθμίσεις, ενώ η “μικρομεσαία” AMD Radeon RX 6650 XT υπόσχεται εξαιρετικά ομαλό ρυθμό ανανέωσης σε ανάλυση 1080p με μέγιστες ρυθμίσεις ακόμα και στους πιο πρόσφατους τίτλους που κυκλοφορούν.

Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία των τριών νέων refreshed μοντέλων είναι οι αυξημένοι χρονισμοί κατά μερικά MHz σε σχέση με τις αρχικές υλοποιήσεις τους, ενώ και η ταχύτητα των μνημών αυξάνεται έως και τα 18Gbps ανάλογα με το μοντέλο που εξετάζουμε κάθε στιγμή. Η AMD έχει δώσει ιδιαίτερη βάση στην ανάπτυξη ενός σταθερού λογισμικού και με τις ανανεωμένες RDNA 2 GPUs της φροντίζει να αυξήσει τους χρονισμούς, ως έναν εύκολο τρόπο για αύξηση των επιδόσεων.

Έπειτα έρχονται οι βελτιωμένες και ταχύτερες μνήμες που σίγουρα βοηθούν στις επιδόσεις και ιδιαίτερα στην αρχιτεκτονική της AMD, ενώ η ύπαρξη της AMD Infinity Cache βοηθά με τον κατάλληλο τρόπο τις επιδόσεις.

Πριν δείτε τα μοντέλα και τα specs του στο πινακάκι που μοιράστηκε μαζί μας η εταιρία, αξίζει να αναφέρουμε επίσης το γεγονός ότι οι reference εκδόσεις έχουν και μια ανανεωμένη εμφάνιση με πιο σκουρόχρωμη απόχρωση, ξεφεύγοντας έτσι από το ανθρακί των αρχικών μοντέλων. Τέλος, η κυκλοφορία τους αναμένεται άμεσα στην αγορά, και ευελπιστούμε να συμβεί με πιο λογικές τιμές.

AMD Radeon Raise the Game Bundle

Η AMD ανακοίνωσε επίσης μια επερχόμενη έκδοση του δημοφιλούς AMD Radeon Raise the Game Bundle, παρέχοντας στους παίκτες δωρεάν πρόσβαση σε παιχνίδια με την αγορά επιλεγμένων προϊόντων της σειράς AMD Radeon RX 6000. Όσοι αγοράζουν μια Radeon GPU που πληροί τις προϋποθέσεις από ένα συμμετέχοντα etailer από τις 10 Μαΐου 2022, θα λάβουν έναν κωδικό που μπορεί να εξαργυρωθεί όταν η προσφορά ξεκινήσει (αργότερα στο τρίμηνο), με τα πλήρη στοιχεία προσφοράς να παρέχονται εκείνη τη στιγμή.

Το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει τα δημοφιλή παιχνίδια Saints Row και Sniper Elite 5, με περισσότερα να αποκαλύπτονται πριν από την έναρξη της προσφοράς (η προσφορά δέσμης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το επιλέξιμο προϊόν που αγοράσατε). Οι πελάτες μπορούν να επισκεφθούν www.amdrewards.com/comingsoon για να βρουν μια λίστα με τους συμμετέχοντες συνεργάτες και να ελέγξουν για μελλοντικές ενημερώσεις και οδηγίες σχετικά με την προσφορά.

Διαθεσιμότητα

Οι κάρτες γραφικών AMD Radeon RX 6950 XT, Radeon RX 6750 XT και Radeon RX 6650 XT αναμένονται στην αγορά από σήμερα, 10 Μαΐου 2022, από το δίκτυο συνεργατών της AMD αλλά και από μοντέλα τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των ASRock, ASUS, BIOSTAR, Gigabyte, MSI, Sapphire, PowerColor, XFX και Yeston. Οι κάρτες γραφικών AMD Radeon RX 6950 XT και Radon RX 6750 XT ξεκινούν να πωλούνται και αυτές από σήμερα στο AMD.com. Η τελευταία έκδοση του driver, Adrenalin Edition θα γίνει και αυτό διαθέσιομο στις 10 Μαΐου 2022.