Η Sony επιβεβαίωσε τα πρώτα games του ολοκαίνουργιου PlayStation Plus

Τον Μάρτιο, η Sony περιέγραψε με αρκετές λεπτομέρειες τα tiers και τις τιμές του νέου και επερχόμενου PlayStation Plus, αλλά άφησε πολλά κενά εσκεμμένα, για το… μέλλον. Τη Δευτέρα, απαρίθμησε δεκάδες παιχνίδια από κάθε σύστημα PlayStation (εκτός από το PlayStation Vita) τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα από την πρώτη κιόλας ημέρα του PS Plus.

Τα νέα levels φτάνουν στις 24 Μαΐου στην Ασία, στις 2 Ιουνίου στην Ιαπωνία, στις 13 Ιουνίου στην Αμερική και στις 23 Ιουνίου στην Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, με τις τιμές να διαμορφώνοντας κοντά σε αυτές του μεγάλου ανταγωνιστή Xbox Game Pass Ultimate (όσον αφορά το PS Plus Extra με 13,99€ το μήνα).

Με το απλό PS Plus να μετονομάζεται σε “Essential”, μένει να δούμε ποια games θα έρθουν με το επόμενο tier, που ονομάζεται Extra. Σε αυτό το tier περιλαμβάνονται τα περισσότερα από τα παιχνίδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο PS Plus τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των God of War, Uncharted, Bloodborne, Days Gone και το ριμέικ του Demon’s Souls. Λείπουν οι πιο φρέσκοι τίτλοι της εταιρείας, όπως Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West και The Last of Us Part 2. Σημαντικές συμμετοχές από τρίτες εταιρείες περιλαμβάνουν Mortal Kombat 11, Celeste, Hollow Knight, NBA 2K22 και Red Dead Redemption 2.

Επιπλέον, θα υπάρξει συνεργασία με την Ubisoft και στο πρόγραμμα Extra θα έρθουν πολλά games της συνδρομητικής πλατφόρμας Ubisoft+. Στη λίστα περιλαμβάνονται τα Assassin’s Creed Valhalla, For Honor, Watch Dogs, Far Cry 3 και The Division.

Ενδιαφέρον θα έχει και η Old School συλλογή παιχνιδιών, η οποία θα περιλαμβάνει παιχνίδια όπως το Ape Escape, το Siphon Filter, το Tekken 2, το Mr. Driller, το Dark Cloud, το Siren και το Wild Arms 3. Μερικά από αυτά τα παιχνίδια θα αναβαθμιστούν κατάλληλα με αυξημένη ανάλυση και framerates για να τρέξουν πιο ομαλά στις νεότερες κονσόλες, αφού προέρχονται από συστήματα όπως το PS1.

Μάλιστα, συνδρομητές που αγόρασαν ψηφιακές εκδόσεις παιχνιδιών από το PS1 και PSP στην τότε current gen κονσόλα τους (PS3 και το PSP), δε θα ξεχαστούν στην αιωνιότητα αφού ορισμένα από τα games θα μεταφερθούν τόσο στο PS4 όσο και στο PS5. Η βαθμίδα Premium προσφέρει επίσης παιχνίδια PS3 μέσω streaming, συμπεριλαμβανομένων των Infamous, MotorStorm, Resistance 3, Tokyo Jungle, F.E.A.R., Ninja Gaiden Sigma 2, της αρχικής έκδοσης του Demon’s Souls και άλλων, όπως είχαμε αναφέρει στο αρχικό μας άρθρο.