Πολύ νωρίς οι νέες GeForce RTX 40 της NVIDIA

Με την AMD να βρίσκεται σε ισορροπημένη θέση μετά την κυκλοφορία των τριών “refreshed” μοντέλων και την είσοδο του αρκετά εντυπωσιακού όπως είδαμε FSR 2.0 για τη βελτίωση των framerates, η NVIDIA νιώθει την πίεση της αγοράς. Αυτό παράλληλα με την ειδησεογραφία που μιλάει για πιο προσιτές τιμές λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος (και κράχ στις τιμές των κρυπτονομισμάτων), τοποθετούν την NVIDIA σε θέση μάχης.

Αν το καλοσκεφτούμε όμως, έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι RTX 30 Series πίσω στον Σεπτέμβριο του 2020, οπότε μάλλον ήρθε η ώρα για ανανέωση. Οι RTX 40 series αναμένονται, και μπορεί να κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο σύμφωνα με έγκυρες πηγές από τη βιομηχανία. Η σειρά θα περιλαμβάνει τις “γνωστές” RTX 4090, RTX 4080 και την RTX 4070 που θα συμπληρώσει την αρχική τριάδα, ενώ οι υπόλοιπες (μια πιθανή RTX 4060) κυκλοφορούν σε δεύτερο χρόνο και μερικούς μήνες αργότερα.

Το μόνο που γνωρίζουμε έως τώρα, είναι πως οι συγκεκριμένες κάρτες θα είναι τρομερά δυνατές και σούπερ ενεργοβόρες, καταναλώνοντας μέχρι και 600W (Total GPU Power), ενώ πιθανόν να έχουν μέχρι και δύο 16-pin power connectors, από τους καινούργιους για τις PCIe συσκευές.