Το νέο Apple MacBook Air τρέχει χάρη στο νέο M2 chip

Το MacBook Air διαθέτει νέα, εντυπωσιακά λεπτή σχεδίαση σε τέσσερα όμορφα φινιρίσματα, μεγαλύτερη οθόνη Liquid Retina 13,6 ιντσών, κάμερα HD 1080p, φόρτιση MagSafe και πολλά ακόμα. Το M2 έρχεται επίσης στο MacBook Pro 13 ιντσών με γρήγορη ενοποιημένη μνήμη 24 GB, επιτάχυνση ProRes και διάρκεια μπαταρίας έως και 20 ώρες.

Η Apple παρουσίασε σήμερα ένα πλήρως επανασχεδιασμένο MacBook Air και ένα ενημερωμένο MacBook Pro 13 ιντσών, που τροφοδοτούνται και τα δύο από το νέο τσιπ M2

Το MagSafe επιστρέφει στο MacBook Air, παρέχοντας στους χρήστες μια αποκλειστική θύρα φόρτισης που συνδέεται εύκολα, ενώ προστατεύει το MacBook Air όταν είναι συνδεδεμένο με γρήγορη απελευθέρωση εάν το καλώδιο φόρτισης τραβηχτεί κατά λάθος.

Το MacBook Air διαθέτει επίσης δύο θύρες Thunderbolt για τη σύνδεση μιας ποικιλίας αξεσουάρ και μια υποδοχή ήχου 3,5 mm με υποστήριξη ακουστικών υψηλής αντίστασης. Επιπλέον, το Magic Keyboard διαθέτει μια σειρά λειτουργιών πλήρους ύψους με Touch ID και ένα ευρύχωρο, κορυφαίο στη βιομηχανία trackpad Force Touch.

Τα κορυφαία features του νέου MacBook Air

  • Οι χρήστες λατρεύουν την απόδοση που προσφέρει το MacBook Pro 13 ιντσών στη συμπαγή σχεδίασή του. Τώρα με τον M2, ο πιο φορητός επαγγελματικός υπολογιστής της Apple αποκτά ακόμη περισσότερες δυνατότητες.
  • Με ταχύτερο CPU 8 πυρήνων και GPU 10 πυρήνων, η εργασία με εικόνες RAW σε εφαρμογές όπως το Affinity Photo είναι σχεδόν 40% ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά, και έως και 3,4 φορές ταχύτερη για χρήστες που αναβαθμίζουν από ένα μοντέλο χωρίς επεξεργαστή Apple.
  • Η αναπαραγωγή παιχνιδιών όπως το Baldur’s Gate 3 είναι επίσης σχεδόν 40% ταχύτερη από το προηγούμενο MacBook Pro 13 ιντσών και έως και 3,3 φορές πιο γρήγορα για πελάτες που αναβαθμίζουν από ένα μοντέλο χωρίς πυρίτιο Apple.
  • Με ένα ενεργό σύστημα ψύξης, το MacBook Pro 13 ιντσών έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την επαγγελματική του απόδοση.
  • Χάρη στο M2, το MacBook Pro 13 ιντσών υποστηρίζει επίσης έως και 24 GB ενοποιημένης μνήμης — μαζί με 50% περισσότερο εύρος μνήμης — καθιστώντας εξαιρετικά ρευστή τη λειτουργία πολλαπλών εργασιών και την εργασία με μεγάλα αρχεία.
  • Με την υποστήριξη για κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση ProRes στη μηχανή πολυμέσων του M2, οι χρήστες μπορούν να αναπαράγουν έως και 11 ροές 4K και έως δύο ροές βίντεο 8K ProRes. Και μπορούν να μετατρέψουν τα έργα βίντεο τους σε ProRes σχεδόν 3 φορές πιο γρήγορα από πριν.
  • Το MacBook Pro 13 ιντσών προσφέρει εκπληκτική διάρκεια μπαταρίας με έως και 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο.