Η G2 Gozen έγραψε ιστορία και η ‘mimi’ μιλάει για τη νίκη του VCT Game Changers

Η G2 Gozen βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής προσφάτως και υπήρχαν αρκετοί καλοί λόγοι γι’ αυτό. Έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ και κερδίσει τον τρίτο της τίτλο Valorant Champions Tour (VCT) Game Changers στη σειρά, η εξ ολοκλήρου γυναικεία ομάδα έγραψε ιστορία. Η νίκη της στο Series 2, βλέπεις, ήταν το κερασάκι στην τούρτα ενός τέλειου σερί, αφού η ομάδα δεν έχασε ούτε έναν αγώνα στον δρόμο της για τους τελικούς.

Εννοείται πως όλες οι παίκτριες της G2 Gozen πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Καμία δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ, κάνοντας τους φίλους της ομάδας να αναρωτιούνται για πόσο ακόμα θα συνεχιστεί το αήττητο σερί της. Η σύνθεση που επικράτησε στο Series 2 με τις Julia “juliano” Kiran, Petra “Petra” Stoker, Michaela ‘mimi’ Lintrup, Anastasia “Glance” Anisimova και την θρυλική Zainab “zAAz” Turkie που αποσύρεται από την ενεργό δράση, απέδειξαν για ακόμα μία φορά πως δεν είναι απλά εκπληκτικές παίκτριες αλλά συνθέτουν μία αφάνταστα ταλαντούχα και αποτελεσματική ομάδα. Η G2 Gozen έχει βρει ρυθμό.

Όσο χαλαρές κι αν έδειχναν ώρες-ώρες οι εμφανίσεις τους πάντως, η προπόνηση και η προετοιμασία των μελών της G2 Gozen ήταν αδιαπραγμάτευτες. Βρεθήκαμε με τη mimi μόλις επέστρεψε από τις απαραίτητες διακοπές της στην Αίγυπτο, προκειμένου να μάθουμε τι ήταν εκείνο που οδήγησε την ομάδα στη νίκη, όλα όσα μεσολάβησαν στον δρόμο για την επιτυχία και τι σχέδια υπάρχουν για το μέλλον.

Εξοικείωση σε χρόνο μηδέν

Η πλειοψηφία της ομάδας ήρθε στον κόσμο του Valorant από εκείνον του Counter-Strike, με τη mimi και τις συμπαίκτριές της να είναι ήδη γνωστές για τις μαεστρικές τους νίκες και την αφοσίωσή τους στο παιχνίδι. Η κατάκτηση των τριών αυτών τίτλων Game Changers στο Valorant αποδεικνύει πως η φήμη τους μόνο τυχαία δεν είναι. «Καθώς μεταφερθήκαμε στο Valorant, ο απώτερος στόχος μας ήταν να γίνουμε η κορυφαία ομάδα και εκεί», εξηγεί η mimi. «Μας πήρε λίγο καιρό μέχρι να πάρουμε μπρος αλλά εξοικειωθήκαμε πραγματικά γρήγορα».

Η μετάβαση δεν ήταν ομαλή – κάθε άλλο. Η mimi παραδέχεται πως «οι καρδιές μας δεν ήταν εκεί 100%» όταν έγινε η αλλαγή στο Valorant. «Θέλαμε να παίζουμε Counter-Strike τρεις φορές τη βδομάδα και Valorant δύο αλλά αντιληφθήκαμε ότι αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να έχει αποτέλεσμα. Έπρεπε να επιλέξουμε ένα από τα δύο και να εστιάσουμε εκεί. Το Valorant ήταν ένα παιχνίδι που αναπτυσσόταν γρήγορα οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία και αποφασίσαμε να του δοθούμε ολοκληρωτικά».

Σε αυτό το σημείο, η ομάδα αντιλήφθηκε ότι είχε δουλειά μπροστά της και αποφάσισε να αφιερώσει τον ελεύθερο χρόνο της στο παιχνίδι. «Το μόνο μας πλεονέκτημα ήταν η εμπειρία μας από τα FPS. Υπήρχαν μεν κάποιες ομοιότητες αλλά όλες μας έπρεπε να αφιερώσουμε ώρες και να μάθουμε τον ρόλο μας. Πολλή προπόνηση».

Η εξασφάλιση του τρίτου τίτλου έπειτα από μία δύσκολη διαδρομή ήταν μία μοναδική στιγμή στην καριέρα της mimi η οποία λέει πως «νιώθω ότι… έτσι θα έπρεπε να είναι». Η ομάδα έχει αγαπήσει το Valorant και η mimi υποστηρίζει πως «έχει πιο πολλή πλάκα σε βάθος χρόνου». Προσθέτει: «Με το Valorant έχεις νέους agents, nerfs και buffs και έτσι πρέπει να είσαι μονίμως ενήμερος για οτιδήποτε συμβαίνει».

Στην πορεία υπήρξε μία μόνο ήττα που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στο οικοδόμημα της G2 Gozen: το παιχνίδι της κόντρα στη Guild X στα προκριματικά. Αν και δεν επηρέασε το σερί τους σε βάθος χρόνου, η mimi αναφέρει πως ήταν σημαντικό να αναλύσουν την ήττα και να μάθουν από κάθε τους λάθος. «Νομίζω πως η ήττα μας ήταν εν τέλει κάτι καλό», λέει. «Κυρίως για εμάς, ώστε να αντιληφθούμε πως οι άλλοι μπορούν να μας κερδίσουν αν χαλαρώσουμε υπερβολικά. Δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Είναι καλύτερο να το συνειδητοποιήσεις αυτό στις αρχές ενός τουρνουά, παρά αργότερα. Μας επανέφερε στην πραγματικότητα».

Η υπενθύμιση της… θνητότητάς της, ισχυροποίησε τη G2 Gozen. Όπως λέει η mimi, τα μέλη της φροντίζουν να αναλύουν κάθε λάθος τους και να μαθαίνουν από αυτό. «Πάντα θα υπάρχουν λάθη από τα οποία μπορούμε να μάθουμε και είναι σημαντικό να τα αντιλαμβανόμαστε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Μπορεί να είναι από τη μικρότερη λεπτομέρεια, μία λάθος κίνηση ή μία λανθασμένη συνεννόηση, όλοι το κάνουν. Σε ένα FPS είναι αδύνατον να μη γίνει κάτι τέτοιο, όμως στο φινάλε, όλα εξαρτώνται από το ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη».

Εξηγώντας το πώς η ομάδα έχει ωριμάσει, τόσο η κάθε παίκτρια ανεξάρτητα, όσο και ως σύνολο, η mimi πιστεύει πως οφείλεται στη θέλησή τους να μην κάνουν το ίδιο λάθος δεύτερη φορά. «Σαν παίκτριες, έχουμε βελτιωθεί και δοθεί στο παιχνίδι», λέει. «Αλλά έχουμε εξελιχθεί και όλες μαζί, ούσες βέβαιες πως ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για κάποιο λόγο και όχι τυχαία. Όλα είναι σχεδιασμένα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας».

https://twitter.com/mimimimichaela/status/1523386023119532032

Ο No.1 στόχος

Είναι σύμφωνα με τη mimi ο τριπλός τίτλος της G2 Gozen λόγος για να την αναδείξει σε Νο.1 στόχο των άλλων ομάδων; «Είμαι σίγουρη πως ο κόσμος θα ήθελε να μας δει να χάνουμε κι αυτό ίσως να ακουστεί “κάπως” αφού σε τελική ανάλυση είμαστε η G2», παραδέχεται. «Ο κόσμος θα ήθελε να μπορεί να μας το τρίψει στα μούτρα, οπότε ναι, έτσι πιστεύω».

Με αυτό κατά νου βέβαια, η ομάδα δε θεωρεί πως έχει συγκεκριμένους βασικούς αντιπάλους. «Όλοι, πάντα έχουν τον ίδιο στόχο: να είναι οι καλύτεροι», λέει η mimi. «Τουλάχιστον έτσι σκεφτόμουν όταν ήμουν rookie. Πάντα ήξερα ότι ήθελα να είμαι η καλύτερη και για να είσαι η καλύτερη πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους».

Η G2 Gozen είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα. Η ομάδα ωστόσο δεν πρόκειται να επαναπαυθεί στις δάφνες της αφού ο επόμενος στόχος της έχει ήδη τεθεί: η επικράτηση στο επόμενο τουρνουά Game Changers, EMEA Series 3 τον Σεπτέμβριο. Η σύνθεσή της θα είναι μάλιστα ελαφρώς διαφοροποιημένη αφού η “zAAz” αποσύρεται και θα δώσει τη θέση της στη rookie Maryam “Mary” Maher. «Αυτός είναι ο στόχος μας για φέτος», λέει η mimi. «Η κατάκτηση του Game Changers και κατόπιν η πρόκριση στο Global Game Changers».

«Αν και δεν θεωρούμε πως θα κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, στόχος μας είναι να μάθουμε και να μεγαλώσουμε μέσα από την κάθε εμπειρία. Πάντα το να παραμείνεις στην κορυφή είναι δυσκολότερο απ’ ότι να τη φτάσεις».

Οι διακοπές στην Αίγυπτο τις οποίες η mimi με τη συμπαίκτριά της, Petra είχαν κλείσει καιρό τώρα, ήταν απαραίτητες στην όλη διαδικασία. «Πάντα έχουμε μια βδομάδα άδειας έπειτα από μία γεμάτη και απόλυτα απαιτητική περίοδο αγώνων. Η σκληρή δουλειά ανταμείφθηκε»!

Πηγή: RedBull