
Riot Games | Νέες μέθοδοι στην αντιμετώπιση του reporting – Νέα bans_

Στην βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται πως έχει σκοπό να στραφεί η ομάδων των developers της Riot Games. Ο λόγος; Τα in-game player reports.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της “Player Dynamics” ομάδας, που δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου, οι αναφορές για το 2021 σχεδόν έφτασαν τα 3 δισεκατομμύρια, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 240 εκατομμύρια κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.
ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
Όπως σημειώνεται στην αναφορά, αν οι υπάλληλοι της εταιρείας περνούσαν ολόκληρο το χρόνο – και τις 365 ημέρες – για να ελέγχουν την ορθότητα των αναφορών, για να γίνει σωστός έλεγχος, κάθε άτομο θα έπρεπε να ολοκληρώνει την αξιολόγηση 6 αναφορών το λεπτό.
Το σχέδιο της ομάδας ανάπτυξης είναι να χρησιμοποιήσει μεθόδους machine learning και automated detection, προκειμένου να μειώσει τα επίπεδα chat abuse και τοξικής συμπεριφοράς εντός του παιχνιδιού, ειδικότερα αν αυτά αφορούν “σεσημασμένους παραβάτες”.
Σύμφωνα πάντα με την αναφορά, ένας μεγάλος αριθμός παικτών προχωρά σε αναφορές για τοξική συμπεριφορά που στην πραγματικότητα δεν εμπίπτουν επί του Summoner’s Code, και στην περίπτωση αξιολόγησης δεν επιβάλλεται ποινή. Επιπρόσθετα, παρατηρείται μία ηθελημένη επαναληπτικότητα αναφορών από μερίδα χρηστών, που προχωρούν πρακτικά σε reports, χωρίς να έχει προηγηθεί επεισόδιο που να παραβιάζει τον κώδικα συμπεριφοράς.
Αναφορά γίνεται επίσης και στην δυσκολία που αντιμετωπίζει το τωρινό σύστημα αξιολόγησης για περιστατικά intentional feeding και trolling, καθώς όπως υπογραμμίζεται, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανιχνευθούν τέτοιες συμπεριφορές, σε σχέση με την κακή χρήση του chat (abuse) ή την AFK συμπεριφορά.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΩΡΙΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Η εταιρεία σημειώνει πως το τωρινό σύστημα ποινών δουλεύει σε ικανοποιητικό βαθμό (!). Αναφέρει χαρακτηριστικά πως για το 2021, μόλις το 10% των εμπλεκόμενων που αναφέρθηκαν, δέχτηκε και δεύτερη αναφορά για παραβίαση του κώδικα μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.
ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ
Κάνοντας χρήση των δεδομένων που προκύπτουν από τα τελευταία χρόνια, η Player Dynamics ομάδα βρίσκεται σε θέση να αναπτύξει ορισμένες νέες μεθόδους αξιολόγησης της συμπεριφοράς των παικτών. Μία εξ’ αυτών είναι η αυτοματοποιημένη αξιολόγηση φωνής, που πρόκειται να συμπεριληφθεί στο VALORANT εντός του έτους, έχοντας ως στόχο να ανιχνεύει τοξικές συμπεριφορές και επιθετικά voice comms, εντός αρένας.
Η επένδυση σε machine learning τεχνολογίες, αλλά και η εισαγωγή υποστήριξης σε περισσότερες γλώσσες, πρόκειται – κατά τα λεγόμενα της εταιρείας πάντοτε – να βελτιώσει την αυτοματοποιημένη διαδικασία αξιολόγησης text και voice comms, με την ομάδα να διαμορφώνει παράλληλα μία μακρά λίστα λέξεων, κατά την χρήση των οποίων, θα δείχνεται μηδενική ανοχή.
Βήματα γίνονται και προς την κατεύθυνση ανάπτυξης νέων μεθόδων που θα στοχεύουν σε παίκτες που παρουσιάζουν επαναλαμβανόμενη παραβατική συμπεριφορά όπως chat abusers, feeders, AFKers, throwers, ενώ παράλληλα στόχος είναι η τιμωρία αυτών να πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο και όχι μετά το πέρας του παιχνιδιού.
Περισσότερα μπορεί να βρει κανείς στο “An Update on Player Dynamics”.