Cyberpunk 2077 Review | Burn the City

Το Cyberpunk 2077 είναι ένα first person, action adventure role playing game σε ανοικτό κόσμο. Περιέχει πιστολίδι πρώτου προσώπου και melee μάχες, πρώτου ή τρίτου προσώπου οδήγηση και εξελίσσει την ιστορία κυρίως μέσω διαλόγων με τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας ένα dialog tree structure, το οποίο επηρεάζει και την ολοκλήρωση της ιστορίας με βάση τις επιλογές σας, κυρίως στα τελευταία quest. Το παρόν review έγινε παίζοντας την έκδοση για το PC σε ένα μηχάνημα που εσωκλείει έναν Ryzen 5 3600, μία Nvidia 1660 Super, 16 GB DDR4 RAM και SSD σκληρό, τα οποία είναι λίγο καλύτερα από τα ”recommended specs” που προτείνει επίσημα η CD PROJEKT RED. Το παραπάνω ή ένα παρόμοιο δυναμικής σύστημα θα σας παρέχει μία ικανοποιητική οπτική εμπειρία με Μedium και High ρυθμίσεις σε 1080P, σε αποδεκτά frame rates. Επιτρέπει στον χρήστη να απολαύσει ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι και να του παρέχει μία ικανοποιητική οπτική εμπειρία αλλά τα bugs και τα glitches είναι υπαρκτά και είναι σίγουρο ότι θα συναντήσετε αρκετά. Το παρόν review έγινε με βάση τα hotfixes 1.04, 1.05 και για πολύ λίγες ώρες στο 1.06. Tην στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές είναι πιθανό να έχουν βγει κι άλλα hotfixes, αναμένοντας τα μεγάλα patch του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, τα οποία έχει ανακοινώσει η CD PROJECT RED.

Ο/Η/ΤΟ_


Ας ξεκινήσουμε με το σημείο μηδέν όπου το παιχνίδι σας επιτρέπει να φτιάξετε τον χαρακτήρα σας. Στο character creation σας δίνεται η δυνατότητα να φτιάξετε άνδρα, γυναίκα ή transgender πρωταγωνιστή/πρωταγωνίστρια ονόματι V. Για το transgender κομμάτι, έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε έναν άντρα με γυναικεία χαρακτηριστικά και φωνή ή μία γυναίκα με ανδρικά χαρακτηριστικά και φωνή. Αρνητική εντύπωση ήταν η επιλογή του σωματότυπου, η οποία είναι ανύπαρκτη. Υπάρχει μόνο το ”normal” body type και για τον άντρα και για τη γυναίκα. Αυτό είναι απογοητευτικό για ένα παιχνίδι που θέλει να χαρακτηρίζεται σύγχρονο RPG. Oπότε πάει περίπατο από το character creation η ατάκα ”you can be anybody in Nightcity”. Μετά την αρχική ψυχρολουσία, τα πράγματα βελτιώνονται με την ποικιλία που προσφέρουν τα μαλλιά, το δέρμα, το πρόσωπο, τα τατουάζ, τα νύχια, το make-up, οι σκιές, τα piercings αλλά και τα cybernetic implants. Μετά από περίπου 50 δοκιμές του random button δεν παρατηρήσαμε κανένα δημιούργημα να μοιάζει με τα προηγούμενα. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω σε αυτό το κομμάτι είναι ότι θα ήταν καλύτερο να υπήρχε μια χρωματική παλέτα και να επιλέγει ο παίκτης ακριβώς την απόχρωση που θέλει, πάρα να παρέχονται 10-15 χρώματα προς επιλογή, κάτι που έχουμε δει σε αρκετά παιχνίδια του είδους.

STORY_


Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι φυσικά ο χαρακτήρας μας V, ένας ανερχόμενος μισθοφόρος ο οποίος μπορεί να διαλέξει 3 life paths. Nomad, street kid και corpo οι επιλογές μας. Σαν Nomad, είμαστε ο επαρχιώτης που έχει μεγαλώσει εκτός της πόλης, στα Badlands. Εδώ ο πρωταγωνιστής μόλις έχει παρατήσει τη νομαδική του ”οικογένεια”, τους BAKKERS και ξεκινάει τη solo καριέρα του, που θα τον οδηγήσει στη Night City. Σαν Street kid είμαστε γέννημα θρέμμα της Night City, μεγαλωμένοι κάτω από τον γαλάζιο ουρανό, εμπλουτισμένο με τη νέον αισθητική του μέλλοντος. Γνωρίζουμε άτομα της πιάτσας και που να βρούμε όπλα, ναρκωτικά, παράνομα εμφυτεύματα και προπάντων ”δουλειές”. Σαν Corpo, είμαστε ο κλασικός καριερίστας-χαρτογιακάς που δουλεύει για τους ”κακούς” της υπόθεσης, τις μεγάλες και άπληστες εταιρείες του κόσμου. Τα αφεντικά μας είναι διπρόσωπα και θα μας καρφώσουν πισώπλατα με την πρώτη ευκαιρία. Και στις τρεις περιπτώσεις ολοκληρώνοντας το εισαγωγικό tutorial, καταλήγουμε με τον Jackie Walles, ο οποίος θα είναι και ο μελλοντικός μας αδελφός στο έγκλημα. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, θα προβληθεί ένα βίντεο που παρουσιάζει τις δουλειές που έχουμε ολοκληρώσει με τον Jackie αλλά και τις δυσκολίες που περάσαμε μαζί για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου έχουμε γίνει 2 ανερχόμενα ταλέντα του εγκλήματος. Περιζήτητοι από πολλούς fixers/quest givers της Night City που μας δίνουν αποστολές, οι οποίες μας παρέχουν με την ολοκλήρωση τους κύρος και Eddies που είναι και το νόμισμα του παιχνιδιού. Στο συγκεκριμένο review θα αποφύγουμε τα spoilers για να μην μειώσουμε την παικτική αλλά και σεναριακή εμπειρία που παρέχει το Cyberpunk 2077. Το σενάριο σε γενικές γραμμές είναι καλό αλλά δεν κερδίζει όσκαρ πρωτοτυπίας. Τα στερεότυπα είναι εμφανή και το παιχνίδι όχι μόνο δεν προσπαθεί να τα αποφύγει αλλά αντιθέτως τα παντρεύεται και τα παρουσιάζει με πολύ θεαματικό τρόπο δίνοντας μια κινηματογραφική εμπειρία ενός block buster action movie.

Όπως ακριβώς και στο Χόλιγουντ, όπου σε ένα μέτριο σενάριο μπορούν να προστεθούν κάποια στοιχεία, όπως ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης, ένας πολύ καλός ηθοποιός, δυνατοί διάλογοι και θεαματικά εφέ, εφόσον μιλάμε για action movie και το μέτριο αυτό σενάριο ανεβαίνει αρκετά επίπεδα στα μάτια του κόσμου κάνοντας μια καλή ταινία. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στο Cyberpunk αλλά και στα παιχνίδια του είδους γενικότερα, για αυτό δεν θα δείτε ποτέ τέτοιες κοστοβόρες υπερπαραγωγές από μικρά studio. Τα κλισέ είναι πολλά και συνεχόμενα στην ιστορία, η οποία μας προσφέρει απλόχερα έρωτες, δολοφονίες, κλεψιές, ανατροπές, προδοσίες και ”απρόσμενους” θανάτους. Να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι προορίζεται για ηλικίες άνω των 17 μιας και υπάρχει γερή δόση από αίμα, gore, sex, γυμνό, έντονη βία, υβριστική γλώσσα, χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών. Για το γυμνό συγκεκριμένα υπάρχει φίλτρο στις επιλογές του παιχνιδιού για την ενεργοποίησή του. Το στοιχείο που απογειώνει όμως το παιχνίδι είναι οι πρωταγωνιστές του και η πρώτη μας αναφορά θα είναι φυσικά στον Johny Silverhand που υποδύεται ο Keanu Reeves, ο οποίος με τον επαγγελματισμό και το ταλέντο του εκτοξεύει το παιχνίδι, ανεβάζοντας τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Μπορεί στην αρχή λίγο να δίνει μία αίσθηση ότι δεν έχει μπει ακριβώς στο ρόλο του αλλά στη συνέχεια θα σας αποζημιώσει στο έπακρο με μία τρομερή ερμηνεία και μπόλικο, καυστικό, χιούμορ αλλά και δυνατές ατάκες. Πέρα από τον Keanu Reeves και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές και main χαρακτήρες του παιχνιδιού παρέχουν υψηλής ποιότητας voice acting και πάρα πολύ ποιοτικό body movement, τα οποία προσδίδουν στο ρεαλισμό και στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Οι διάλογοι είναι καλογραμμένοι και μας βάζουν γρήγορα στο πετσί του ρόλου αν και πολλές φορές ότι και αν επιλέξουμε σαν απαντήση, η ανταπόκριση από τον NPC είναι ακριβώς η ίδια, κάτι που απογοητεύει. Αυτό διαπιστώθηκε όταν δοκιμάσαμε σε πολλές περιπτώσεις την ακολουθία των quest με βάση την αντίδραση του NPC (Non-player character). Μπορεί τα voice overs να είναι ποιοτικά στους κυρίως χαρακτήρες και στον V, αυτό όμως κάνει ακόμα πιο έντονη την έλλειψη δουλειάς στους δευτερεύοντες χαρακτήρες και στους απλούς npcs που συναντά κανείς στους δρόμους της πόλης, τους οποίους αν πλησιάσουμε θα έχουν να μας πουν τα ίδια 5 πράγματα και μάλιστα βαριεστημένα. Επίσης το cyberpunk αδυνατεί να αποφύγει και τα gaming στερεότυπα από ένα σημείο και μετά. Τα αρχικά quest είναι ωραία και θεαματικά και μας βάζουν στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού και στην θέση του V, αλλά περίπου στα 2/3 του παιχνιδιού γίνονται πολύ απλά και ρηχά όταν καλούμαστε συνεχώς να κλέψουμε κάτι ή να σκοτώσουμε κάποιον, ενώ υπάρχουν 5+1 διαθέσιμοι τρόποι τερματισμού, τους οποίους για να απολαύσουμε, θα πρέπει να κάνουμε κάποια chain sidequests.

NIGHT CITY_


Ένα μεγάλο συν του παιχνιδιού είναι η ίδια η πόλη. Η Night City αποτελεί οφθαλμόλουτρο και παρόλο που ο τίτλος παίχτηκε σε mid-range κάρτα γραφικών, το αποτέλεσμα ήταν πολύ θεαματικό. Η πόλη είναι ένα μείγμα της Νέας Υόρκης και του Τόκιο του σήμερα. Παντού στους δρόμους υπάρχουν φωτεινές νέον επιγραφές, ολογράμματα και γιγαντοοθόνες που πιάνουν ολόκληρα κτίρια και παρουσιάζουν διαφημίσεις, ειδήσεις και αθλητικά events που προβάλλονται 24/7. Μπορεί να μην είναι τόσο πυκνοκατοικημένη πόλη όπως οι πρωτεύουσες που προανέφερα αλλά θα δεις μεγάλη ποικιλία ανθρώπων να κυκλοφορεί στους δρόμους και σπάνια θα συναντήσεις το ίδιο άτομο δύο φορές. Τα οχήματα που κυκλοφορούν προσδίδουν στην φουτουριστική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, με πρωτότυπα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες χωρίς να μας δίνουν την αίσθηση του εξωπραγματικού. Ένα tip είναι να μην χρησιμοποιεί κανείς συνέχεια τα quick travel points για να κινηθεί αλλά κυρίως κάποιο όχημα, γιατί παρουσιάζονται sidequests σε κάθε γειτονιά. Τα μαγαζιά όλων των ειδών, παράνομα και μη, σφύζουν από ζωή και συναντάμε κάθε καρυδιάς καρύδι μέσα που πολύ πιθανόν να είναι και ο μελλοντικός μας fixer. Στην ατμόσφαιρα της Night City συμβάλλει η μουσική και οι ήχοι του παιχνιδιού. Είναι υψηλού επιπέδου και επαγγελματική δουλειά όπως οφείλει μια τέτοια υπερπαραγωγή. Ακόμα και η βουή στους δρόμους ή όταν πάμε να φάμε ένα βρώμικο σε καντίνα με το φίλο μας τον Jackie, ακούμε συνεχώς να συμβαίνουν πράγματα γύρω μας. Για το γεγονός ότι ο χαρακτήρας μας είναι ο πρωταγωνιστής και μιλά με τον συμπρωταγωνιστή, της Night City δεν της καίγεται καρφί, την ίδια στιγμή μπορεί να τσακώνεται κάποιος παραδίπλα, να γίνεται συμπλοκή με συμμορίτες να ανταλλάσουν πυρά με αστυνομικούς ή να πέφτει κάποιος από τον ουρανοξύστη. Επίσης η πόλη δεν υπάρχει μόνο για να σου παρέχει τα quests αλλά σου προσφέρει και δραστηριότητες για να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο, όπως αγώνες δρόμου, boxing tournaments και διαγωνισμούς ευστοχίας!

ATTRIBUTES-PERKS & ENHANCEMENTS_


Το πραγματικό customisation ξεκινάει εδώ. Τα βασικά attributes είναι πέντε, αναλυτικά :

1. Body (Perk Trees: Annihilation, Athletics, Street Brawler)

2. Intelligence (Perk Trees: Breach Protocol, Quickhacking)

3. Reflexes (Perk Trees: Assault, Blades, Handguns)

4. Technical Ability (Perk Trees: Crafting, Engineering)

5. Cool (Perk Trees: Cold Blood, Stealth)

Τα τρία πρώτα είναι τα main attributes και τα δύο τελευταία κάπως δευτερεύοντα. Αν σας αρέσει το melee Combat με μπουνιές και blunt weapons και η ωμή φυσική δύναμη, τότε είναι μονόδρομος το body που μας επιτρέπει να ανεβάσουμε το melee damage αλλά και την ζημιά με πιο ”βαρύ” οπλισμό όπως καραμπίνες. Ένα θετικό ακόμα είναι τα επιπλέον hit points που μας παρέχει, όπως και μεγαλύτερη αντοχή στην ζημιά που δεχόμαστε με τα ανάλογα Perks. Αν σας ενδιαφέρει περισσότερο το netrunner style, που είναι οι super hackers του παιχνιδιού, θα πρέπει να επιλέξετε το Intelligence για να σας ανεβάσει τη RAM, η οποία σας επιτρέπει να κάνετε πιο εύκολα τα hack σε κάμερες ασφαλείας, συσκευές που αποπροσανατολίζουν ή τραβούν την προσοχή των αντιπάλων ή ακόμα να χακάρετε τους ίδιους τους αντιπάλους που έχουν cyberware enhancements. Αν επιλέγετε στις περιπέτειές σας ελαφρύ εξοπλισμό, όπως πιστόλια και κατάνα ή Long range weapons, το Reflexes build παρέχει ότι ακριβώς χρειάζεστε, όπως αύξηση του critical damage, χαμηλότερο recoil κτλ. Σας εξιτάρει το δημιουργικό κομμάτι και το crafting; Επιλέγετε το Technical attribute με κλειστά μάτια. Με το Cool attribute βελτιώνεται το Stealth σας, το Crit Damage και τα resistances. Χαρακτηρίσαμε το Technical Ability kai to Cool δευτερεύοντα γιατί το stealth είναι πολύ υπέρ του παίκτη ως έχει, από τη στιγμή που ακόμα και αν πλαγιοκοπήσουμε κάποιον εχθρό, δεν θα αντιληφθεί την παρουσία μας ούτε στα 2 μέτρα. Έχει όμως ένα πολύ ωραίο Perk, το Frozen Precision που βελτιώνει το damage στα headshot κατά 50% απλά θα χρειαστεί να ξοδέψουμε 11 points στο Cold Blood perk tree. Το Technical Ability δεν ενθουσίασε, κάθως χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να μαζέψουμε υλικά και να φτιάξουμε 1-2 όπλα και μετά από 10 λεπτά παιχνιδιού βρήκαμε στο κουφάρι ενός νεκρού εχθρού ένα όπλο τουλάχιστον 20% καλύτερο. Η μισή μαγεία του παιχνιδιού είναι η παραμετροποίηση του χαρακτήρα με cyberware enhancements και mods, τα οποία απ’ ότι φαίνεται είναι στη μόδα στον μελλοντικό κόσμο του παιχνιδιού, όπως είναι τα tattoo σήμερα.

Τα enhancements σας επιτρέπουν να ενισχύσετε τους αστραγάλους σας και να πραγματοποιείτε άλματα που θα τα ζήλευε και ο Hulk, να αντικαταστήσετε τα χέρια σας με μεταλλικά χέρια γορίλα και να χτυπάτε με αυτά τους αντιπάλους σας, να αλλάξετε τις πατούσες σας ώστε να γειώνεται, κυριολεκτικά, η ζημιά που δέχεστε από ηλεκτρισμό, να αλλάξετε τα μάτια σας για να βελτιώσετε την όραση σας και να σημαδεύετε καλύτερα, να προσθέσετε τα Mantis Blades στα χέρια σας, φονικά όπλα άκρως αποτελεσματικά σε melee combat, να βελτιώσετε τη μνήμη σας και σκοτώνοντας αντιπάλους να ανακτάτε RAM για περισσότερο hacking. Μπορείτε να βάλετε ακόμα και ένα mini ρουκετοβόλο μέσα στα χέρια σας ή να γίνετε ένας δεύτερος Γούλβεριν και να ενισχύσετε την επιφάνεια κάτω από το δέρμα σας και τα κόκαλά σας με τιτάνιο καθώς το αδαμάντιο μάλλον δεν υφίσταται στη Night City. Οι επιλογές είναι πολλές, Eddies να έχετε να ξοδεύετε. Το μόνο που χρειάζεστε, πέρα από το ρευστό, είναι έναν έμπιστο RipperDoc που μπορεί να σας προσθέσει/εγκαταστήσει όλα τα παραπάνω χωρίς παρενέργειες και προβλήματα.

ΟΠΛΑ_


Τα όπλα στο cyberpunk 2077 κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες Power, Tech και Smart και κατανοώντας τις διαφορές μεταξύ αυτών των τριών κατηγοριών είναι άκρως σημαντικό για να επωφεληθείτε στο μέγιστο. Τα Power είναι ότι κοντινότερο σε ΄΄νορμάλ΄΄ όπλα στο cyberpunk 2077. Σημαδεύουμε, εκτελούμε και προσφέρουμε απλόχερα πόνο στους αντιπάλους με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτών των όπλων την αναπήδηση των βλημάτων σε επιφάνειες και με το κατάλληλο mod μπορούμε να δούμε που θα χτυπήσουν. Τα περισσότερα όπλα του παιχνιδιού είναι power guns οπότε θα τα συναντήσουμε αρκετά συχνά. Τα Tech όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παρόμοιο τρόπο με τa power weapons αλλά αντί να κάνουν αναπήδηση σε επιφάνειες, μας δίνουν τη δυνατότητα να ”φορτώσουμε” τη βολή μας και αυτή να διεισδύσει μέσα από τον τοίχο και να πετύχει εχθρούς που βρίσκονται πίσω από αυτόν. Στα Smart όπλα δεν χρειάζεται καν να σημαδεύουμε, καθώς οι σφαίρες είναι στην ουσία μικρά πυραυλάκια που κλειδώνουν τους αντιπάλους σου και θα τους πετύχουν είτε βρίσκονται πίσω από κάποιο εμπόδιο, είτε όχι. Τα melee όπλα είναι αρκετά θεαματικά και θανάσιμα από κοντά αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με πολλούς αντιπάλους ταυτόχρονα είναι αυτοκτονία. Γενικά υπάρχει μεγάλος αριθμός όπλων στο παιχνίδι αλλά δεν κερδίζουν κάποιο διαγωνισμό πρωτοτυπίας. Έχοντας παίξει Borderlands, Fallout και αρκετά shooters, δύσκολα εντυπωσιαστεί ένας παίκτης σε αυτό τον τομέα. Το αίσθημα όμως της μάχης είναι ωραίο και σε βάζει στην θέση του πρωταγωνιστή, με κύριο πρόβλημα να είναι δυστυχώς η AI. Ακόμα και αν είναι περισσότεροι οι αντίπαλοι, δεν κάνουν προσπάθειες να σε πλαγιοκοπήσουν αλλά ακόμα και αν προσπαθήσουν, πιθανότατα θα κολλήσουν σε κάποιο εμπόδιο και θα μείνουν εκεί. Μέχρι και τα μεγάλα Mechs μένουν ακίνητα χωρίς να κάνουν κάτι εξεζητημένο για να σε δυσκολέψουν, οπότε cover > unload > reload > repeat και όλα αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

CONCLUSION_


Στο συγκεκριμένο playthrough ο γράφων ασχολήθηκε κυρίως με το main quest του παιχνιδιού και το ολοκλήρωσε σε 26 καθαρές ώρες παιχνιδιού, αυτό ισούται με 32 ώρες πραγματικού χρόνου γιατί χρειάστηκαν αρκετά Reload σε Quest που είχαν bugs και απαιτούσαν την φόρτωση παλιότερου save. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί κάποιος σημαντικός npc έχει απλά εξαφανιστεί, είτε επειδή μία πόρτα αρνείται να ανοίξει, είτε επειδή κάποιος αντίπαλος που είναι να αντιμετωπίσετε έχει πέσει μέσα στο πάτωμα. Ακόμα και ο καλός μας φίλος ο Jackie μας λέει να τον ακολουθήσουμε και ξαφνικά χάνεται από προσώπου γης. Πέρα από τα παραπάνω bugs που τεστάρουν τα όρια της υπομονής μας υπάρχουν και τραγελαφικά σκηνικά που σπάνε το immersion με τον πρωταγωνιστή, γιατί απλά θα παρακολουθήσετε ”ιπτάμενα αυτοκίνητα” να απογειώνονται μπροστά σας, επειδή απλά συγκρούστηκαν με άλλο όχημα, ακέφαλους εχθρούς να προχωράνε αμέριμνοι και αντικείμενα να αρνούνται να υπακούσουν στους νόμους της βαρύτητας. Είναι δεδομένο ότι θα συναντήσετε τέτοια προβλήματα και το πιθανότερο είναι τα περισσότερα να διορθωθούν με τα μελλοντικά hotfixes και patches. Πάντως μιλάμε για μία gaming εμπειρία άνω των 100 ωρών αν ασχοληθείτε και με τα Side Quest. Για το Cyberpunk 2077 υπάρχει μόνο ένας χαρακτηρισμός ”αγυάλιστο διαμάντι”.

Η βιασύνη της εταιρείας να εκδώσει ένα μη τελειωμένο προϊόν της στοίχισε ακόμα και με μηνύσεις και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, πτώση της μετοχής της κατά 30%. Η έκδοση των κονσολών παλιότερης γενιάς είναι , προς το παρόν, unplayable και ήδη δώσανε το πράσινο φως για refunds. Οι πωλήσεις όμως παρόλα αυτά φτάσανε τα 13 εκατομμύρρια εκ των οποίων τα 8 ήταν από preorders. Για να καταλάβετε το μέγεθος των αριθμών το Super Mario Bros 3 έχει πουλήσει 19 εκατομμύρια και αν το ξεπεράσει θα μπεί στο TOP 50 των εμπορικότερων παιχνιδιών όλων των εποχών. Τα hotfixes βοηθήσαν το παιχνίδι να γίνει playable και απολαυστικό όπως θα έπρεπε να είναι εξ΄αρχής αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να λάμψει σαν πραγματικό διαμάντι. Οι gamers ανά τον κόσμο περιμένανε ένα αριστούργημα μετά από 8 χρόνια αναμονής, ο πήχης που είχε θέση η ίδια η CD PROJECT RED με το Witcher ήταν ψηλά και οι απαιτήσεις του κοινού ακόμα υψηλότερες. Θα ασχοληθoύμε διεξοδικότερα, αργότερα με το παιχνίδι όταν θα έχουν βγει οι κατάλληλες διορθώσεις από τους developers, καθώς έχει μεγάλο περιεχόμενο. Στην φάση πριν τα πρώτα hotfix, ήταν σαν early access, μια πολιτική πώλησης που θα έπρεπε να καταργηθεί γιατί ο παίκτης γίνεται έμμεσα beta tester και όχι μόνο δεν πληρώνεται αλλά πληρώνει και από πάνω για ένα ημιτελές προϊόν.