WWE 2K22 Review: “It Hits Different”

Το WWE 2K20 ήταν ένας τίτλος γεμάτος με πολλών ειδών glitches και bugs, όπως και σχεδιαστικά ατοπήματα που αμαύρωναν όλη την εμπειρία. Για να ακριβολογούμε, ήταν κακό. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Visual Concepts επέστρεψε στο σχεδιαστήριο μετά την ακύρωση της ανάπτυξης του 2K21, ήταν περισσότερο για να διορθώσει «τα σπασμένα» και να λανσάρει έναν τίτλο που άξιζε την αναμονή.

Ο νέος τίτλος βάζει μια άνω τελεία σε πολλά από τα προβλήματα του 2K20 και από την πρώτη μας επαφή με το παιχνίδι, μας δίνει μπόλικο περιεχόμενο και μια ακόμα ευκαιρία να δούμε τους αγαπημένους μας ήρωες – ηθοποιούς από την αμερικάνικη σκηνή πάλης. Μετά τις προσθήκες που έχουν γίνει, όπως την επιστροφή του MyGM mode, η εταιρία έχει βελτιώσει και το κομμάτι των γραφικών, ωστόσο όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πιο γυαλιστερές επιφάνειες, αυξημένα πολύγωνα και καλύτερης ποιότητας textures είναι κοντολογίς οι διαφορές από το προηγούμενο παιχνίδι. Αλλά έχει και συνέχεια.

Το General Manager mode επιστρέφει, από το SmackDown του 2008

Κάνοντας boot το παιχνίδι για πρώτη φορά συναντάμε μια εικόνα με μπόλικα game modes, καθώς και ένα tutorial που καλό είναι να δοκιμάσετε αφού αρκετά έχουν αλλάξει στο κομμάτι του χειρισμού.

Τα game modes συμπληρώνονται από το MyGM, το mode που λατρέψαμε από τα παλιότερα παιχνίδια της σειράς. Το συγκεκριμένο μας βάζει στο ρόλο του General Manager, του ανθρώπου που τρέχει για να κλείσει συμφωνίες κάθε λογής, για να κρατήσει το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο και για να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα στο show που έχει επιλέξει. Τρία είναι τα shows που εμφανίζονται: Raw, SmackDown, NXT / NXT UK και το συγκεκριμένο mode, έχουμε να το δούμε από το SmackDown vs Raw του 2008, ένα παιχνίδι που θυμάμαι αρκετά γλαφυρά ακόμα και σήμερα.

Το MyGM mode διαρκεί μόνο 50 εβδομάδες και θεωρούμε ότι είναι οριακά αρκετό για να το απολαύσουμε. Σε αυτό μπορούμε να παίξουμε ενάντια, είτε στο AI είτε σε κάποιον άλλον παίκτη. Το mode είναι ιδιαίτερα ελκυστικό ωστόσο χάνει σε βάθος, αφού δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών.

Η καριέρα υλοποιείται ως το MyRISE mode και σε αυτό παίζουμε σαν ένας πρωτάρης που έρχεται στον κόσμο του WWE, με στόχο να γίνει ένας superstar και να γράψει ιστορία. Μια αρκετά bold δήλωση. Μπορούμε να ξεκινήσουμε το mode είτε ως άντρας είτε ως γυναίκα, καλύπτοντας έτσι με όμορφο τρόπο δύο πανομοιότυπα storylines.

Για αυτούς που θέλουν τον απόλυτο έλεγχο, υπάρχει το Universe mode, στο οποίο αναλαμβάνουμε κάποιον Superstar έχοντας παράλληλα τον έλεγχο όλου του show, με πολλές επιλογές στο customization. Το Universe mode μπορεί να συγκριθεί με το MyGM όσον αφορά το progression και δεν φαίνεται να πάσχει από την έλλειψη «βάθους» και σώζεται κατά κάποιον τρόπο από το customization.

Ένα ακόμα game mode είναι το MyFaction το οποίο είναι ένα mini game με κάρτες, και γεμάτο microtransactions. Σε αυτό το mode φτιάχνουμε το δικό μας faction παίζοντας σε matches και συλλέγοντας κάρτες-παίκτες αλλά και το ψηφιακό νόμισμα του game. Εάν θέλουμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στο mode η μια λύση είναι να ρίξουμε πραγματικά χρήματα, αλλιώς θα πρέπει να παίξουμε δεκάδες ώρες. Το επί πληρωμή περιεχόμενο είναι δυστυχώς το μεγάλο αρνητικό του παιχνιδιού, και ευτυχώς εμφανίζεται για την ώρα μόνο στο MyFaction.

Το MyFaction δεν είναι το mode που θα μας απασχολήσει αρκετή ώρα ειδικά λόγω των microtransactions, επομένως θα το παίξουμε μόνο για να αλλάξουμε παραστάσεις από τα δύο βασικά στοιχεία του παιχνιδιού, το MyGM, αλλά και το MyRISE.

Στο παιχνίδι εμφανίζονται εμβληματικές μορφές της σκηνής όπως ο Rey Mysterio, ο οποίος είναι και στο εξώφυλλο του παιχνιδιού, και μαζί με τον The Rock μετρήσαμε 168 προσθήκες στο roster για φέτος. Θρύλοι του σόου όπως ο The Undertaker, ο John Cena είναι στο παιχνίδι, ωστόσο ο πρώτος είναι κομμάτι του nWo 4-Life Bonus Pack DLC. Οι φίλοι του σόου βέβαια θα βρουν τον αγαπημένο τους, ακόμα και με το base game.

It Hits (and Looks) Different

Αυτό που η Visual Concepts αναφέρει ως “It Hits Different”, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του WWE 2K22. Σημεία όπως ο χειρισμός, τα physics και τα γραφικά είναι αρκετά βελτιωμένα και αυτό φαίνεται.

Το γεγονός ότι η Visual Concepts ακύρωσε την ανάπτυξη του τίτλου της για το 2021 μας έκανε να περιμένουμε έναν καλοδουλεμένο τίτλο. Από άποψης γραφικών η διαφορά είναι εκεί, και με τη σειρά της είναι κάμποσα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και διατηρούνται και στις next gen κονσόλες και το PC, στις οποίες και προορίζεται. Φυσικά ο τίτλος δεν είναι αλεξίσφαιρος και περιμένουμε κάποιες περικοπές στις last gen κονσόλες όπως το PS4 και το Xbox One.

Στο PC δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με το παιχνίδι και το δοκιμάσαμε σε έναν Ryzen 5 3600 XT παρέα με μια RTX 2080 Ti, ενώ στα settings του υπάρχει και ένα benchmark το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να σημειώσουμε τις μέσες τιμές. Σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι της σειράς, εδώ το WWE 2K22 είναι ένας σταθερότατος τίτλος χωρίς περίεργη συμπεριφορά με μόνο αρνητικό τα animations των χαρακτήρων που μπορεί να “μπλέξουν” με κάποια αντικείμενα μέσα στο ring. Ωστόσο αυτό μπορεί να διορθωθεί στην πορεία από τον developer.

Έχοντας παίξει και τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, ο χειρισμός είναι το στοιχείο που έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στο WWE 2K22. Από τον τρόπο που γραπώνουμε τον αντίπαλο μέχρι τα animations, το παιχνίδι μοιάζει λες και είναι μια τηλεοπτική παραγωγή και οι κινήσεις των πυγμάχων είναι ελαφρώς πιο αληθοφανείς.

Τα combos για κάθε χαρακτήρα είναι ξεχωριστά και προσθέτουν σε πολυπλοκότητα, ιδίως εάν χρειαστεί να τα μάθετε απέξω, οπότε γι’ αυτό παρέχονται cheat sheets με όλα τα controls στα settings. Ο χειρισμός, έχει και κάποια άτσαλα σημεία και δεν είναι λίγες οι φορές που ο χαρακτήρας μας κομπιάζει να εκτελέσει την κίνηση που του δώσαμε.

Οι φίλοι της σειράς θα δουν ότι υπάρχει άφθονο ιστορικό βίντεο-υλικό από παλιά (αληθινά) matches με πρωταγωνιστές όπως ο Rey Mysterio και η Visual Concepts το έχει «δέσει» όμορφα με in-game footage από τη μηχανή γραφικών, ενώ του έχει δώσει και το δικό του μικρό game mode στο οποίο ακολουθούμε την πορεία του δημοφιλούς πυγμάχου, με μερικά ιστορικά rings όπως του 1995-1996, rings που είναι διαθέσιμα να τα επιλέξουμε και σε άλλα game modes.

Αν η βελτίωση στα γραφικά είναι απλά καλή, τότε η βελτίωση του ήχου είναι τεράστια και περιλαμβάνει soundtrack καλλιτεχνών όπως ο Machine Gun Kelly, οι Asking Alexandria και ο The Weeknd. Το ίδιο ισχύει και για τους σχολιασμούς των matches, που δείχνουν να είναι αρκετά δουλεμένοι χωρίς να λείπουν όμως μερικές άκυρες εκφράσεις σε κάποια σημεία.

Couch fun

Ο τίτλος προορίζεται αυστηρά για αυτούς που γνωρίζουν από WWE αλλά ο χειρισμός είναι για όλους, κάτι που μπορεί να σας βάλει πιο εύκολα στο κλίμα όχι μόνο να μάθετε το παιχνίδι και τους χαρακτήρες, αλλά ίσως και να ξεκινήσετε να βλέπετε αντίστοιχο περιεχόμενο.

Το WWE 2K22 είναι όμως ένα παιχνίδι που γίνεται πιο απολαυστικό όταν το παίζουμε με παρέα. Μαζί με σνακ και έναν άνετο καναπέ, μπορεί να μας χαρίσει πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση και με τις βελτιώσεις να γίνονται αισθητές περισσότερο στον χειρισμό και στα game modes, οι φίλοι του pro wrestling έχουν κάτι για να συζητάνε φέτος την Άνοιξη.

-Ευχαριστούμε θερμά τη CDMedia.gr για τη διάθεση του παιχνιδιού.


Τι μας άρεσε

-Ο εύκολος χειρισμός

-Το ότι είναι άκρως διασκεδαστικό

-Τα καλοστημένα animations

-Η δημιουργία custom shows

Τι δε μας άρεσε

-Το MyFaction υπάρχει μόνο για τα microtransactions

-Κάποια raw animations και clipping των χαρακτήρων

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ # 7.5/10


Developer: Visual Concepts

Publisher: 2K Sports

Κυκλοφορία: 8 Μαρτίου 2022 (nWo 4 Life Edition)

Πλατφόρμες: PC, Xbox One, Xbox X/S, PS4, PS5 (Δοκιμάστηκε σε PC)

Τιμή: 59.99€ (PC)

Επίσημη Σελίδα: WWE 2K22