LEGO Star Wars: The Skywalker Saga Review

Είναι σχεδόν αναμενόμενο, όταν δοκιμάζεις ένα παιχνίδι βασισμένο σε ένα αγαπημένο franchise να μη βρίσκεις αμέσως τις αμυχές του. Το Star Wars μπορεί να έχει χάσει αρκετούς fans τα τελευταία χρόνια – και μετά την εξαγορά του franchise από τη Disney, ωστόσο παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα, με χαρακτήρες που μένουν στο μυαλό και μια ολόκληρη βιβλιοθήκη από quotes.

Μόλις πριν μερικές ώρες περάσαμε την ιστορική May the 4th, που παραδοσιακά είναι «η μέρα του Star Wars». Πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο περισσότερο παρά κάτι που έχει μεγάλη σημαία.

Hello There!

Στα χέρια μας λοιπόν, το The Skywalker Saga, το νεότερο LEGO Star Wars game το οποίο και ευχαριστηθήκαμε στο PC μέσω χειριστηρίου, φυσικά. Η οψιόν να το παίξετε και με keyboard mouse υπάρχει, ωστόσο έχοντας καλομάθει από αρκετά 3rd person παιχνίδια, ομολογούμε πως δε μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Με ότι βολεύεται κανείς.

Είναι ένας τίτλος τρίτου προσώπου που μας βάζει αμέσως στη δράση και στον έλεγχο γνωστών χαρακτήρων του franchise όπως του Obi-Wan Kenobi και της Leia Organa και του Luke Skywalker, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που ξεκλειδώνονται μέσω DLCs. Boot-άροντας το παιχνίδι για πρώτη φορά μπορούμε να ξεκινήσουμε τον άθλο μας από storylines που βασίζονται στις ταινίες, 9 στον αριθμό. Από τα DLCs έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε playable χαρακτήρες από το Mandalorian και το Rogue One μεταξύ πολλών ακόμα.

Ξεκινάμε από το IV λοιπόν (τέσσερα, και όχι έι-βι όπως το λένε οι φίλοι μου), όπως έχουμε μάθει να μετράμε χάρη στον George Lucas, και ακολουθώντας πιστά τα γεγονότα της ταινίας μεταφερόμαστε σε πολλά όμορφα και λεπτομερή σημεία του κόσμου του Star Wars. Το σκάφος των rebels και ο πλανήτης που μεγάλωσε ο Luke Skywalker, Tatooine, μοιάζει σχεδόν όπως και στην ταινία, με εμφανές «άρωμα» LEGO.

Η αλήθεια είναι πως η λεπτομέρεια στον τίτλο της TT Games είναι πολύ εντυπωσιακή και ακόμα και στην RX 6600 XT μας, δεν είχαμε πρόβλημα να το τρέξουμε σε 4K αφού ο τίτλος παρέμεινε σταθερά πάνω από τα 60 καρέ σε κάθε σενάριο που δοκιμάσαμε.

Η μηχανή γραφικών νομίζεις ότι είναι κάποια Unreal, όμως είναι η ιδιόκτητη NTT που προφέρεται απλά ‘entity’ (οντότητα) και σε αυτή βασίζεται μεγάλο μέρος της επιτυχίας του τίτλου που ξεκίνησε να αναπτύσσεται από το 2017. Βέβαια, η «δύστροπη» μηχανή γραφικών δε θα ξαναχρησιμοποιηθεί στο μέλλον, αφού οι εργαζόμενοι στην TT Games τάσσονται υπέρ της Unreal Engine για τα μελλοντικά projects τους.

Gameplay πολλών ειδών, σε ένα πακέτο

Αρκετά όμως με τα τεχνικά. Το Gameplay εμπεριέχει στοιχεία δράσης, fighting μέχρι και αερομαχίες, παίρνοντας το Millenium Falcon για μια βόλτα στο διάστημα, καλύπτοντας έτσι κάποιες από τις στιγμές που έχουμε ζήσει από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Τα mini campaigns, όπως θα τα ονομάσουμε, προσφέρουν συμπυκνωμένη δράση παρέα με μερικές ατάκες που ξέρουμε απ’ έξω και ανακατωτά από τις ταινίες. Η δράση μαζί με τις ατάκες μεταφέρονται αρκετά καλά στον θεατή-παίκτη με τα εντυπωσιακά γραφικά να ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα.

Πέραν από τη χρήση blasters, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μπουνιές μας και με combos να στείλουμε τους κακούς στον αέρα. Ανάλογα με τον χαρακτήρα βέβαια, αφού σαν Obi-Wan, χρησιμοποιούμε τη Δύναμη για να πάρουμε αυτό που θέλουμε, ή για να σηκώσουμε ένα βαρύ αντικείμενο. Ο κόσμος του παιχνιδιού κρύβει πολλά μυστικά και πολλές σπαζοκεφαλιές που σίγουρα θα λατρέψουν μέχρι και οι fans του Tomb Raider.

Στην αρχή, χρειάστηκα μόνο μερικά λεπτά για να συνηθίσω τον τρόπο λειτουργίας των blasters και του πως εν τέλει παίρνεις κάλυψη σε έναν τοίχο, αλλά όλα αυτά χρειάζονται να περάσετε λίγο χρόνο με το παιχνίδι.

LEGO χίλια κομμάτια

Μιας και είναι ένας LEGO τίτλος, μπορούμε να καταστρέψουμε σχεδόν κάθε σημείο του χάρτη που φτιάχνεται από τα δημοφιλή puzzle, ενώ σε κάθε map υπάρχει και ένα μυστικό και side quest που θα μας δώσει επιπλέον XP, μέχρι και σπάνιο loot.

Ένας gamer λοιπόν που τα θέλει όλα, θα κληθεί να περάσει πολλές, πολλές ώρες ψάχνοντας, παίζοντας, χαζεύοντας. Παίζω δύο εβδομάδες και ακόμα ανακαλύπτω! Άλλωστε υπάρχουν συνολικά 730 puzzles και 140 side missions σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο developer, οπότε η δράση υπάρχει και θα μας κρατήσει αρκετή συντροφιά.

Αρκετές είναι και οι φορές που θα πρέπει να καταστρέψουμε κάτι στον χάρτη και να το κάνουμε rebuild για να δημιουργήσουμε ένα νέο αντικείμενο που θα μας βοηθήσει να περάσουμε, λόγου χάρη, μια κλειδωμένη πόρτα.

Στο παιχνίδι μπορούμε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες των χαρακτήρων με τα upgrades από το σχετικό μενού των ρυθμίσεων. Υπάρχει η βασική Core υποκατηγορία που είναι κοινή για όλους και έπειτα έχουμε επιπρόσθετα trees για κάθε class ξεχωριστά. Εκεί υπάρχει ποικιλία αναβαθμίσεων, σίγουρα δεν αγγίζουν σε περιεχόμενο αυτά ενός αμιγώς RPG τίτλου, ωστόσο μας περνούν αυτό το vibe στο gameplay.

Κι αν δεν;

Η αλήθεια είναι πως το The Skywalker Saga στοχεύει στον λάτρη του σύμπαντος Star Wars, αφού με τις ατάκες, τις σκηνές από τις ταινίες και τους χαρακτήρες, κάνει ένα tribute στο franchise και μιλάει στην καρδιά του fan κάτι που δύσκολα θα εκτιμήσει ένας άσχετος. Το «καρτουνίστικο theme» και τα υπερβολικά πολλά αστεία cutscenes, προορίζονται τόσο για μικρότερους όσο και για μεγαλύτερους, χωρίς να υπάρχουν διαχωρισμοί στο κοινό το οποίο απευθύνεται. Όλοι θα το ευχαριστηθούν το ίδιο.

Συνολικά, το LEGO Star Wars: The Skywalker Saga μας άρεσε αρκετά λόγω του τεραστίων διαστάσεων campaign του, που αφού βασίζονται στις ταινίες γνωρίζουμε περίπου τι θα συμβεί σε κάθε sequence, ωστόσο ξεδιπλώνουν την ιστορία με τρόπο μοναδικό και σε αυτό συμβάλλει και το ότι είναι… LEGO.

Αφενός το παιχνίδι μπορεί προσφέρει δεκάδες κρυμμένα μυστικά, δοκιμασμένη ιστορία και πολύ όμορφα γραφικά που σε προσελκύουν και σε κάνουν να κάτσεις αναπαυτικά στον καναπέ ή το γραφείο σου για να το απολαύσεις μόνος ή με παρέα. Το The Skywalker Saga έτσι είναι ίσως από τα πιο καλοδουλεμένα games της σειράς και σε κερδίζει από τη πρώτη στιγμή που το ξεκινάς.


Μας άρεσε:

Η ποιότητα των γραφικών

Πολύ καλό gameplay

Περίπου 300 playable χαρακτήρες

Side quests και γρίφοι για μέρες

Δεν μας άρεσε:

Κάποια επίπεδα παραήταν μικρά σε διάρκεια

Μπορεί να κολλήσεις και να χαθείς σε κάποια missions

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ # 8/10


Developer: TT Games

Publisher: Warner Bros. Games

Κυκλοφορία: 5 Απριλίου 2022

Πλατφόρμες: PC, Xbox Series X/S, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Τιμή: 49,99€ (PC), 59,99€ Deluxe Edition

Επίσημη Σελίδα: Star Wars