Creative Outlier Pro Review Με Ολοκληρωμένο ANC

Στον αγώνα μας να βρούμε ένα αξιόλογο set ακουστικών πρέπει να περάσουμε από πολλά πριν πούμε ότι “το βρήκαμε”. Θα θυμάστε τα The Project Rock headphones, το side project του παλαιστή και ηθοποιού The Rock, ο οποίος ήθελε να μας δείξει ότι πέρα από τα δεκάδες κιλά που σηκώνει, θέλει να ακούει την αγαπημένη του μουσική στο γυμναστήριό του.

Σε εκείνα, μείναμε στο λανσάρισμα και στο hype που έσπειραν αρκετοί fans, ωστόσο το προϊόν είχε χλιαρή αποδοχή από το κοινό. Η ανάγκη αυτή για αληθινά sweatproof ακουστικά συνεπήρε και άλλες εταιρίες μεταξύ των οποίων και τη Creative Labs που έμελε να ικανοποιήσει τις ανάγκες όσων τα φορούν όλη μέρα, ή θέλουν να κάνουν και πολλές δραστηριότητες με αυτά. Τρέξιμο και γυμναστήριο για παράδειγμα. Τα Outlier Pro είναι δείγμα αυτής της προσπάθειας και η Creative προσθέτει και ένα εμφανές premium στην τιμή παρουσιάζοντας ένα ζεύγος earbuds για τους πιο απαιτητικούς.

Το noise cancellation είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και γι’ αυτό η Creative εισάγει το υβριδικό, κατά κάποιον τρόπο, Active Noise Cancellation (ANC) στα Outlier Pro προσέχοντας αυτή τη φορά να δώσει και ένα ζεύγος με απαράμιλλη ποιότητα ήχου.

Συσκευασία – Χαρακτηριστικά

Ένα ζευγάρι ακουστικά δε συνοδεύεται από πολλά συνήθως. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε ένα κοντό καλώδιο USB-C που αρκεί για να συνδέσουμε στο PC ή το laptop μας για να φορτίσουν.

Σχεδιαστικά έχουμε με μεγαλύτερα σε μέγεθος, από το κανονικό, ακουστικά, τα οποία όμως στηρίζονται όμορφα στο αφτί του χρήστη και μαζί με τη θήκη τους έχουν αυτή τη χρυσή απόχρωση.

Συνολικά υπάρχουν έξι μικρόφωνα στα Outlier Pro, για πιο καθαρή ποιότητα κλήσης, ενώ τα χειριστήρια αφής επιτρέπουν μερικές έξτρα δυνατότητες όπως ρύθμιση της έντασης αλλά και του noise cancellation. Το ANC ρυθμίζεται από το αριστερό ακουστικό, χτυπώντας ελαφρά τα πλαϊνά του. Με διπλό tap πηγαίνουμε από το normal mode, στο ambient mode και στο ANC mode, με το μεσαίο να μεταφέρει τους εξωτερικούς θορύβους μέσα στα ακουστικά μας, για να μη χρειαστεί να τα βγάλουμε ποτέ!

Με την πιστοποίηση IPX5 τα Outlier Pro έχουν αντοχή στον ιδρώτα ενώ προσφέρουν συνδεσιμότητα Bluetooth 5.2, για συμβατότητα και με τις πιο σύγχρονες συσκευές.

Οι 60 ώρες αυτονομίας είναι σίγουρα εντυπωσιακές, με τη Creative να αναφέρει ότι χρειάζονται φόρτιση δύο φορές το μήνα περίπου. Μένει να το δούμε στην πράξη, όμως η βάση διαθέτει και ασύρματη φόρτιση Qi-compatible, οπότε δε θα χρειαστεί να ψάχνετε για πρίζα, όταν έχετε ήδη κάποιο συμβατό smartphone.

Εσείς που ξερογλείφεστε περιμένοντας τα specs, 20Hz – 20kHz για τις χαμηλές και τις υψηλές συχνότητες αντίστοιχα, είναι το εύρος στο οποίο λειτουργούν τα 10mm drivers γραφενίου που συναντάμε στα Outlier Pro – σαφώς μεγαλύτερα από τα 6mm drivers των Outlier Air v3, που είναι πιο “ανάλαφρα”.

Ποιότητα Ήχου – Επίλογος

Από πλευράς σταθερότητας τα ακουστικά είναι άψογα. Κάθονται όμορφα και δεν κουράζουν σε καμία περίπτωση, ενώ η ποιότητα του ήχου και δη των χαμηλών συχνοτήτων είναι τέτοια, που σε κάνει να νομίζεις ότι φοράς κανονικό headset. Λίγες φορές το παρατηρείς αυτό, και η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εμφανές με άλλο headset όπως τα Outlier Air v2 για παράδειγμα που έτυχε να χρησιμοποιήσω στο παρελθόν.

Σε περίπτωση που τα 89,99€ φαίνονται πολλά, με την έκπτωση των περίπου 10€ που βρίσκονταν πριν από μερικές ημέρες ήταν αληθινό steal. Το ANC, αν και διαπερνά έντονα τις υψηλές συχνότητες και μπορεί να κουράσει, εξακολουθεί και μας διατηρεί “συνδεδεμένους” με το περιβάλλον. Ακόμα και έτσι όμως, τα Outlier Pro δείχνουν να είναι μια λύση που μπορείτε να χρησιμοποιείτε τόσο έξω όσο και στο σπίτι, αντί για ένα headset.

Βρείτε τα Outlier Pro στο επίσημο site, ή στο κοντινότερο κατάστημα τεχνολογίας σας. Ευχαριστούμε θερμά την Creative για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.