Hitman III | Your number is 47

Πριν 20 χρόνια πριν, στο μακρινό 2000 κυκλοφόρησε το Hitman : Codename 47, με το Hitman 2 : silent assassin να ακολουθεί το 2002, το HItman : Contracts το 2004 και το Blood Money το 2006. Τα τελευταία τρία μάλιστα θα κυκλοφορήσουν σαν πακέτο με τον τίτλο Hitman Trilogy το 2007. Πέντε έτη μετά, θα έρθει το Hitman : Absolution και θα ακολουθήσει το turn based puzzle Hitman Go το 2014 αρχικά για κινητά και tablets, ενώ αργότερα ήρθαν και οι εκδόσεις για Pc και κονσόλες. Ένα χρόνο μετά θα έρθει αποκλειστικά για mobile συσκευές το first person shooter Hitman : Sniper και στην συνέχεια, το 2016 έχουμε τον πρώτο τίτλο της World of Assassination trilogy, Hitman (σκέτο) και θα ακολουθήσει το 2018, ο δεύτερος τίτλος της τριλογίας Hitman 2. Πέρυσι ήρθε το Hitman HD Enhanced Collection, το οποίο περιλαμβάνει το Blood Money και το Absolution σε remastered 4k εκδόσεις, ειδικά σχεδιασμένες για Xbox One και PS4. To Hitman 3, με το οποίο θα κλείσει η World of Assassination Trilogy, αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου του 2021 για όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα 20 χρόνια ζωής του Franchise, έχουν κυκλοφορήσει νουβέλες, σχετικές με την ιστορία του παιχνιδιού αλλά και δύο κινηματογραφικές ταινίες. Δημιουργός της σειράς είναι η ΙΟ Interactive και εκδότες έχουν υπάρξει η Eidos Interactive και η Square Enix. To Studio από την Δανία κατάφερε το 2017 να εξαγοράσει την ανεξαρτησία του, καθώς ήταν θυγατρική της Square Enix και ταυτόχρονα να διατηρήσει τα δικαιώματα του Hitman.

STORY


Η ιστορία των τίτλων HItman περιστρέφεται γύρω από τον Agent 47, που είναι και ο χαρακτήρας τον οποίο χειριζόμαστε. Πρόκειται για ένα γενετικά κατασκευασμένο κλώνο για την δημιουργία του οποίου συνδυάστηκε το DNA 5 εκ των πιο επικίνδυνων κακοποιών του πλανήτη, με στόχο τη ”γέννηση” του πιο αποτελεσματικού και ψυχρού εκτελεστή δολοφόνου, ο οποίος δεν θα επηρεάζεται από το συναίσθημα και θα συνεχίζει τη δράση του χωρίς ίχνος μεταμέλειας. Το physique του 47 είναι επιβλητικό και η χαρακτηριστική του κόμη ή μάλλον η απουσία αυτής, αφήνει σε κοινή θέα τον κωδικό που έχει ως κλώνος στο πίσω μέρος του κρανίου του, από τα δύο τελευταία ψηφία του οποίου πήρε την ονομασία του. Ο 47 ως άνθρωπος του μόχθου και υπάλληλος της International Contract Agency (ΙCA), καλείται να εκτελέσει συμβόλαια θανάτου, σκοτώνοντας συνήθως στόχους με πολύ σκοτεινό υπόβαθρο, όπως άρχοντες του εγκλήματος, μαστροπούς, διεφθαρμένους αξιωματούχους ή τρομοκράτες και μιας και το βασικό ζητούμενο στις αποστολές είναι ο θάνατος, υπάρχουν παντού στο παιχνίδι διάσπαρτα στοιχεία τρόμου αλλά και μαύρης κωμωδίας. Στις περιπέτειες μας θα έχουμε συντροφιά την φωνή της Diana Burnwood, της καλής συναδέλφου στην υπηρεσία που έχει επίσης τον ρόλο του συμβούλου και πληροφοριοδότη μας.

GAMEPLAY 


Τα παιχνίδια της σειράς χαρακτηρίζονται ως action adventure stealth, με το stealth κομμάτι να αναφέρεται κυρίως στο να περνάμε απαρατήρητοι και όχι απαραίτητα στο να κρυβόμαστε. Θα χρειαστεί να αφήσουμε ανυποψίαστους NPC αναίσθητους, να τους πάρουμε τα ρούχα, να τους κρύψουμε ή να κλέψουμε κάποιο κλειδί που θα μας εξασφαλίσει την είσοδο σε κάποιο ζωτικής σημασίας χώρο. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι να περάσουμε απαρατήρητοι και να αποφύγουμε τις παράπλευρες απώλειες.

Άλλωστε ένας από τους λόγους που χρησιμοποιήθηκε DNA από 5 διαφορετικές εθνικότητες για την δημιουργία μας, είναι το να ταιριάζουμε σε κάθε περιβάλλον με ανθρώπους. Κύριο χαρακτηριστικό των παιχνιδιών είναι η πληθώρα επιλογών που έχουμε στην διάθεση μας για να ολοκληρώσουμε τις αποστολές, σκοτώνοντας τον/τους στόχους και αυτό προσδίδει διάρκεια στους τίτλους, προκαλώντας τον παίκτη να πειραματιστεί.

HIGH EXPECTATIONS


Μετά τα πολύ αξιόλογα Hitman και Hitman 2 περιμένουμε με ανυπομονησία το τρίτο και τελευταίο μέρος που θα ολοκληρώσει την τριλογία World of Assassination μέσα στον Ιανουάριο και μετά τα πρώτα video που έκαναν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο, οι προσδοκίες μας είναι ιδιαίτερα υψηλές και η προσμονή μεγάλη.